Σαντορίνη
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Σαντορίνη | Αξιοθέατα στη Σαντορίνη

 
     
   
 
     

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Αν δεν μπορείτε ν’ αντισταθείτε σε μια βόλτα στα αξιοθέατα του προορισμού όπου κάνετε διακοπές, στη Σαντορίνη θ’ αποκτήσετε αμέτρητους λόγους για να φορέσετε το καπέλο σας, να βάλετε αρκετό αντηλιακό και να κάνετε μια βόλτα στ’ αξιοθέατα του νησιού.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Σαντορίνης είναι η Μινωική πόλη στο Ακρωτήρι, η οποία βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και αποτελούσε σημαντικό κέντρο στην περιοχή του Αιγαίου κατά την εποχή του Χαλκού. Ανακαλύφθηκε το 1866 και συνδέθηκε με το θρύλο της Χαμένης Ατλαντίδας. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης παραμένει άθικτο δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά μια αυθεντική μινωική πόλη που διαθέτει τριώροφα κτίρια, αποχετευτικό σύστημα, αποθήκες, μύλο, σκάλες και πυθάρια. Όταν έγινε η έκρηξη του ηφαιστείου, γύρω στα 1500 π.Χ., ολόκληρος ο οικισμός του Ακρωτηρίου καλύφθηκε με στάχτη και λάβα.

Ένα ακόμη πραγματικό στολίδι του αρχαιολογικού κόσμου της Σαντορίνης είναι η Αρχαία Θήρα, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στο Μέσα Βουνό. Κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων η τοποθεσία αυτή αποτελούσε παρατηρητήριο της Σαντορίνης. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ερείπια από την Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Περίοδο (τους ναούς προς τιμήν του Αρτεμίδωρου και του Διονύσου, την αγορά, τα ιερά, το νεκροταφείο και τη στοά) καθώς και τα ερείπια πολλών άλλων μνημείων που κατασκευάστηκαν κατά τον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ. από τους Πτολεμαίους (το θέατρο).

Στα Φηρά, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης, προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια αξιόλογα αξιοθέατα, όπως το αρχοντικό του Γκύζη, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και τους δύο Καθεδρικούς ναούς, τον ορθόδοξο και τον καθολικό. Επισκεφθείτε επίσης δύο εξαίρετα μουσεία, το Αρχαιολογικό και το Προϊστορικό, όπου φυλάσσονται θεσπέσιες συλλογές αντικειμένων, τα οποία βρέθηκαν στη διάρκεια ανασκαφών στη Σαντορίνη. Στο Λαογραφικό μουσείο των Φηρών θα δείτε μια υπέροχη συλλογή από παραδοσιακά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του νησιού, ενώ στο Ναυτικό Μουσείο της Οίας θα δείτε μια πλούσια συλλογή από αντικείμενα που σχετίζονται με τη ναυτιλία.