Σέριφος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Σέριφος Ξενοδοχεία, Σέριφος Διαμονή, Τουριστικές Πληροφορίες, Χάρτης Σερίφου

 
     
   
 
         
Χάρτης Σερίφου  
Σέριφος, Κυκλάδες
Σέριφος, Κυκλάδες
 
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 

Η Σέριφος είναι ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά του Αιγαίου. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα των Κυκλάδων κι αποτελεί ένα μπαλκόνι με θέα στα νησιά του ανατολικού τμήματος του συμπλέγματος. Απέχει 74 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, έχει έκταση 75 τ. χλμ και περίπου 1,400 κατοίκους. Αυτό που μαγεύει όλους τους επισκέπτες του νησιού είναι η ακτογραμμή μήκους 81,5 χλμ., από την οποία τα 12 χλμ. είναι αμμώδεις παραλίες.

Η Σέριφος είναι γνωστή για τα γραφικά παραδοσιακά χωριά της και το ασυνήθιστο και συγχρόνως εντυπωσιακό τοπίο της. Απέχει μόλις 2,5 ώρες με πλοίο από το Λιμάνι του Πειραιά και είναι ιδανική τόσο για ολιγοήμερες, όσο και για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα ιδιαίτερα αγαπημένο θέρετρο για όσους θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους σ' ένα μέρος με καλή τουριστική υποδομή που ακόμα όμως διατηρεί τον παραδοσιακό νησιώτικο χαρακτήρα του. Η Σέριφος διαθέτει μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων, στούντιο διαμερισμάτων κι ενοικιαζομένων δωματίων, ιδιαίτερα στο Λιβάδι που είναι το λιμάνι και δημοφιλέστερο θέρετρο στο νησί. Στο Λιβάδι, καθώς και σε άλλα παραθαλάσσια χωριά, υπάρχουν χώροι νυχτερινής διασκέδασης, εστιατόρια και ταβέρνες για όλα τα γούστα.

Το νησί διαθέτει πολλά σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα που μαρτυρούν τη σπουδαιότητα της Σερίφου στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Τα χωριά της είναι πολύ γραφικά, είτε βρίσκονται σε όμορφους κολπίσκους, είτε σε εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς. Μια επίσκεψη στη Σέριφο θα σας κάνει να την αγαπήσετε για τη μοναδικότητα και την απαράμιλλη γοητεία της.