Σαντορίνη
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Σαντορίνη Τουριστικές Πληροφορίες - Santorini Information & Vacation Travel Guide

 
  Γενικές Πληροφορίες για τη Σαντορίνη  
   
 
     
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣαντορίνηΧιλιάδες επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη για να θαυμάσουν το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Το νησί έχει γίνει τόπος συνάντησης για τις ρομαντικές ψυχές που ανακάλυψαν ένα μοναδικό προορισμό διακοπών.

Άλλοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη για τα σπουδαία αξιοθέατά της, όπως τον αρχαιολογικό χώρο στο Ακρωτήρι, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ότι συνδέεται με τη Χαμένη Πόλη της Ατλαντίδας που θάφτηκε από τη θάλασσα μετά από ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη πριν από 3.500 χρόνια. Σημαντικά αξιοθέατα είναι επίσης η Αρχαία Θήρα, οι θαυμάσιοι καθεδρικοί ναοί και τα μουσεία (Αρχαιολογικό, Προϊστορικό, Λαογραφικό και Ναυτικό).

Santorini, Caldera viewΣτη Σαντορίνη θα ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες, καθώς κανένα άλλο νησί δε διαθέτει τέτοια αντίθεση χρωμάτων κι έντονη εναλλαγή φυσικών τοπίων. Κατάλευκα σπίτια στα χωριά που είναι κτισμένα σ' επιβλητικούς γκρι και κόκκινους βράχους, μαύρες και κόκκινες παραλίες κι ένα μυστηριώδες ηφαίστειο. Τίποτα δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τα μοναδικά χαρακτηριστικά που θ' αντικρίσετε στη Σαντορίνη.

Το "μαύρο μαργαριτάρι του Αιγαίου" σας καλωσορίζει σ' έναν κόσμο απαράμιλλης ομορφιάς.