Σύρος
  English Language
 
     
 

Σύρος Τουριστικός Οδηγός - Ξενοδοχεία στην Σύρο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, στούντιο, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκίνητων πληροφορίες & χάρτης Σύρου

 
     
     
   
 
       
Map of Syros Island, Cyclades Islands, Greece  
Syros Island, Cyclades Islands, Greece
Syros Island, Cyclades Islands, Greece
 
   
   
   
united-hellas.com links image of arrow
link to a separate domain: εταιρικός διακομιστής
 
     
  Σύρος

Μόλις αντικρύσετε τη Σύρο είναι αναπόφευκτο πως η μοναδική αρχοντιά που φέρει αυτό το νησί θα σας εντυπωσιάσει αμέσως. Το παραδοσιακό προφίλ και η νησιώτικη νοοτροπία σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία και τα φυσικά τοπία, όλα κάτω από το πέπλο αυτής της μοναδικής αρχοντιάς, καθιστούν τη Σύρο την ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας.

Η Σύρος ανήκει το σύμπλεγμα των Κυκλάδων, ενώ η Ερμούπολη, η πρωτεύουσα του νησιού, αποτελεί και την πρωτεύουσα όλου του νησιώτικου συμπλέγματος. Η Σύρος, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους, καλύπτει μια έκταση 84 τ. χλμ. και έχει περίπου 20.000 κατοίκους.

Η Ερμούπολη, πρωτεύουσα και λιμάνι της Σύρου, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο λόφους και είναι γεμάτη από νεοκλασσικά κτίρια, αρχοντικά και κάτασπρα σπίτια, ενώ το επιβλητικό δημαρχείο και η εκκλησία της Ανάστασης προεξάρχουν. Επιπροσθέτως, το πνευματικό κέντρο, το δημοτικό θέατρο, τα μνημεία, οι εκκλησιές και οι συνοικίες, αποτελούν ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Περιδιαβαίνοντας τη Σύρο θα επισκεφθείτε πολλούς οικισμούς, όπως το πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο του Αζόλιμνου, την πολυτραγουδισμένη και καταπράσινη περιοχή του Γαλησσά καθώς και το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Ποσειδωνίας (ή Ντελαγκράτσια), αλλά και το Φοίνικα, το Κίνι, το Μέγα Γιαλό, τη Βάρη, την Ανω Σύρο και πολλούς άλλους οικισμούς που είναι προικισμένοι με υπέροχες παραλίες, κατάφυτες περιοχές και παραδοσιακά αξιοθέατα, όλα κάτω από το πέπλο τη φιλόξενης νησιώτικης νοοτροπίας.Μπορείτε να προμηθευθείτε έναν καλό χάρτη της Σύρου και να περιηγηθείτε στα θαυμάσια αξιοθέατα του νησιού.

Εάν ψάχνετε για διαμονή στη Σύρο, θα βρείτε σίγουρα αυτή που σας ικανοποιεί. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στη Σύρο για όλα τα γούστα και όλες τις οικονομικές δυνατότητες. Σας προτείνουμε να κάνετε την κράτησή σας στα ξενοδοχεία της Σύρου από νωρίς, ιδιαίτερα εάν σκοπέυετε να έρθετε την υψηλή τουριστική περίοδο.

Η "αρχόντισσα" των Κυκλάδων περιμένει να σας προσφέρει τις διακοπές που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.