Ίος
  English Language
 
     
     
 

Ίος Ξενοδοχεία, Ιος Ενοικιάσεις Αυτοκίνητων, Γραφεία Ταξιδίων, Χάρτης Ίου

 
     
   
 
         
Χάρτης της Αντίπαρου, Κυκλάδες  
Αντίπαρος, Κυκλάδες
Αντίπαρος, Κυκλάδες
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
* : link προς εταιρικό διακομιστή
 
     
 

Η ΙΟΣ

Η Ιος είναι ένα χαρακτηριστικό Κυκλαδονήσι με αμμουδερή ακτογραμμή και ορεινό έδαφος στο εσωτερικό της. Θα μπορούσε να ονομαστεί το νησί της νεολαίας, αλλά ταυτόχρονα προσφέρεται για διακοπές σε επισκέπτες κάθε ηλικίας και οικονομικής επιφάνειας, εφόσον υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και πολλά ενδιαφέροντα ικανά να καλύψουν κάθε απαίτηση. Γραφικοί κολπίσκοι στολίζουν τις ακτές του νησιού με τις 365 εκκλησίες και ξωκλήσια, τις ελιές, τα αμπέλια και την υπέροχη διαμπερή ατμόσφαιρα.

Η τουριστική υποδομή του νησιού είναι αρκετά καλή, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Νιό. Η πρωτεύουσα ή Χώρα είναι χτισμένη στο σημείο που βρισκόταν η αρχαία πόλη. Αποτελεί μια νησιώτικη πρωτεύουσα με κατάλευκα σπίτια που απλώνονται ως την κορυφή του λόφου, στολισμένη με καμπαναριά και γαλάζιους τρούλους. Οι ανεμόμυλοι και τα στενά σοκάκια της καταφέρνουν να διατηρούν τη γραφικότητα της. Ο παλιός οικισμός όμως έχει κριθεί διατηρητέος εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει απλός και γραφικός, χωρίς καμία επέμβαση.

Αν και τις περασμένες δεκαετίες η Ιος είχε "κακή" φήμη και συγκέντρωνε πολλούς νεαρούς τουρίστες που επιδίδονταν σε μαραθώνιους ποτού, σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Ο τουρισμός της Ιου είναι πιο ποιοτικός και οι νεαροί τουρίστες είναι πιο συγκρατημένοι με έμφαση στη διασκέδαση και όχι στις μεταξύ τους διαμάχες. Ετσι η Ιος, το νησί με τις απέραντες χρυσές παραλίες, ανακαλύφθηκε εκ νέου από τους Ελληνες και τους ξένους τουρίστες και έγινε τόπος ιδανικός και για ζευγάρια αλλά και για οικογενειακές διακοπές.

 
     
     
   
   
 
 
  Φωτογραφία παραλίας Iου: ΑΦΟΙ ΗΣΑΪΑΣ --- Κρέμου 5, 17676 Αθήνα, Τηλ. 210 958-1706