Αμοργός
  English / Αγγλικά
 
     
     
 

Αμοργός Ξενοδοχεία, Διαμονή, Διαμερίσματα, Στούντιο, Δωμάτια, Εστιατόρια, Εκδρομές, Γραφείο Ταξιδίων, Χάρτης Αμοργού

 
     
   
 
         
Χάρτης Αμοργού  
Αμοργός, Κυκλάδες
Αμοργός, Κυκλάδες
 
   
united-hellas.com links image of arrow
 
   
 

Η Αμοργός είναι ένα νησί με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Πρόκειται για ένα σαγηνευτικό νησί το οποίο θα σας οδηγήσει στα μονοπάτια του ρομαντισμού, του αισθησιασμού και της ευτυχίας. Ενα νησί τόσο μοναδικό, το οποίο δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα διαφορετικό πολιτισμό ξυπνώντας μέσα σας κάθε ευχάριστη ανάμηση και κάθε γλυκό και τρυφερό συναίσθημα. Βρίσκεται στο Ανατολικό τμήμα των Κυκλάδων και απέχει 136 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Εχει έκταση 121 τετραγωνικά χιλιόμετρα και 1.500 περίπου κατοίκους.

Πρωτεύουσα της Αμοργού είναι η Χώρα, η οποία είναι χτισμένη εσωτερικά του νησιού. Είναι γεμάτη από πλακόστρωτα δρομάκια, καμάρες, στοές και πέτρινα σκαλάκια. Οταν βρεθείτε στη Χώρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το ενετικό κάστρο, τον μεσαιωνικό Πύργο του Γαβρά όπου σήμερα στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο, το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας και τα παλιά αρχοντικά.

Η Αμοργός έχει δύο ωραία και ασφαλή λιμάνια, το λιμάνι της Αιγιάλης και των Καταπόλων. Το λιμάνι της Αιγιάλης έχει έντονη τουριστική κίνηση παρουσιάζοντας ταυτόχρονα όλα τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού Ελληνικού ψαρολίμανου. Η Αιγιάλη φημίζεται για τα μοναδικά τοπία σπάνιας ομορφιάς και τις χρυσαφένιες αμμουδιές που προσφέρει στους επισκέπτες της, καθώς επίσης αρκετά αρχαία μνημεία και υπέροχα μικρά εκκλησάκια. Πρόκειται για ένα μέρος ιδιαίτερα χαρισματικό όπου όταν το αντικρύσει ο επισκέπτης αισθάνεται να τον συνδέει ένας ιδιαίτερος δεσμός.

Τα Κατάπολα είναι το κεντρικό λιμάνι του νησιού και απέχει 5χλμ. από την Χώρα. Προσφέρει ωραίες παραλίες και έντονη νυχτερινή ζωή. Αυτό όμως που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι η ακρόπολη της αρχαίας Μινώας η οποία βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Μουντουλιά προσφέροντας πανοραμική και εντυπωσιακή θέα στον κόλπο των Καταπόλων και στην καταγάλανη Αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να επισκεφθείτε το υδρομαντείο, την εκκλησία της Παναγίας της Καταπολιανής καθώς και τα υπολείμματα του ναού του Πύθιου Απόλλωνα.

Αν μέχρι σήμερα δεν έχετε επισκεφθεί την υπέροχη Αμοργό σίγουρα έχετε χάσει ανεπανάληπτες εμπειρίες, ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει όταν βρεθείτε εκεί είναι ότι η μυστηριακή γοητεία του νησιού αυτού σε συνδυασμό με την σαγηνευτική του φύση θα σας μετατρέψουν σε αιώνιο θαυμαστή και αγιάτρευτο εραστή της...