Μήλος
  English Language
 
     
     
 

Μήλος Ξενοδοχεία στην Μήλο, Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα, Κάμπινγκ, Πληροφορίες, Χάρτης Μήλου

 
     
   
 
         
Χάρτης Μήλου   Μήλος  
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
  Η ΜΗΛΟΣ

Καθώς το πλοίο θα πλησιάζει στο λιμάνι της Μήλου η θέα που θα αντικρύσετε είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Το παράξενο πεταλοειδές σχήμα της, το οποίο ξεπροβάλλει από τα γαλανά νερά του Αιγαίου σε συνδιασμό με τον υπέροχο Ελληνικό ήλιο δημιουργεί ένα μαγευτικό και μεγαλοπρεπές θέαμα. Θα σας δημιουργήσει την επιθυμία να την αγκαλιάσετε, αυτό που εμείς μπορούμε να σας εγγυηθούμε είναι ότι θα την αγαπήσετε!

Η Μήλος είναι ένα από τα πιο σαγηνευτικά και φιλόξενα νησιά των Κυκλάδων. Απέχει 86 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και έχει έκταση 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το καταπληκτικό αυτό νησί έχει περίπου 5.000 κατοίκους, οι οποίοι ζουν σε οκτώ συνολικά οικισμούς. Πρόκειται για την Πλάκα, τις Πλάκες, τον Τριοβάσαλο, τον Πέρα Τριοβάσαλο, τα Απολλώνια ή Πολλώνια, την Ζεφυρία, την Τρυπητή και τον Αδάμαντα.

Η Μήλος ξεχωρίζει για το ηφαιστειογενές της έδαφος, καθώς και για το πλούσιο σε ορυκτά υπέδαφός της. Τα ηφαίστειά της έδρασαν κατα τη διάρκεια των τελευταίων 3.000.000 χρόνων, ενώ πια σήμερα θεωρούνται μη ενεργά.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στη Μήλο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το λαογραφικό και το αρχαιολογικό μουσείο στην Πλάκα, τις κατακόμβες και το αρχαίο θέατρο στην Τρυπητή, την φαντασμαγορική σπηλιά του Πάφραγκα και τον αρχαιολογικό χώρο στα Απολλώνια καθώς και τους υπέροχους ιστορικούς ναούς οι οποίοι βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους οικισμούς.

Η Μήλος σας περιμένει... αξίζει να την επισκεφθείτε!