Αντίπαρος
  English Language
 
     
     
     
     
   
 
         
Χάρτης της Αντίπαρου, Κυκλάδες  
Αντίπαρος, Κυκλάδες
Αντίπαρος, Κυκλάδες
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
 
     
 

Η ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ

Περιπλανώμενοι μέσα στα πρασινογάλανα νερά του φιλόξενου Αιγαίου πελάγους, η πυξίδα του ενστίκτου σας αναμφισβήτητα θα σας οδηγήσει στο εκθαμβωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Στην καρδιά αυτού του μαγευτικού νησιώτικου θησαυρού η Αντίπαρος, ένα απομονωμένο και απάτητο νησί, αδημονεί να σας φιλοξενήσει. Η Αντίπαρος, ένα καλοκαιρινό θέρετρο ιδανικό για γαλήνιες και ήσυχες διακοπές, εγκατεστημένο στην καρδιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων, σε κοντινή απόσταση από το νησί της Πάρου, καλύπτει μια έκταση 35 τ. χλμ, ενώ ο πληθυσμός του νησιού είναι σχεδόν 820 κάτοικοι.

Προικισμένο με απόλυτη φυσική ομορφιά, το νησί της Αντιπάρου σφύζει από χρυσαφένιες αμμουδιές, κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και κατάφυτα τοπία γεμάτα από κέδρους, που σίγουρα θα αιχμαλωτίσουν τη ματιά, την ψυχή και την καρδιά σας. Πάνω απ' όλα, το συναρπαστικό σπήλαιο που κόβει την ανάσα αποτελεί το πιο ενδιαφέρον φυσικό αξιοθέατο όλου του νησιού.

Το χωριό Αντίπαρος, η ομώνυμη πρωτεύουσα του νησιού, απλώνεται γύρω από το επιβλητικό κάστρο, προσφέροντας μια μοναδική θέα. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα ασβεστωμένα στενά, τα λουλουδιασμένα σπίτια και η μεγάλη πλατεία με τον ευκάλυπτο, συνθέτουν μια απαράμιλλη εικόνα. Οι οικισμοί του Αγίου Γεωργίου και του Σωρού καθώς και τα περιβάλλοντα νησάκια, αξίζουν να τα επισκεφθείτε. Εάν λοιπόν δεν είστε οπαδός του κοσμοπολίτικου τρόπου ζωής των πολυσύχναστων νησιών και αδημονείτε να περάσετε τις διακοπές σας σε ένα μοναχικό και φιλήσυχο νησί μοναδικής ομορφιάς, επιλέξτε τη μαγευτική Αντίπαρο.