Κέα
  English Language
 
     
     
 

Κέα (Τζιά) | Ξενοδοχεία στην Κέα (Κορησσία) Ξενοδοχείο, Διακοπές, Τουρισμός, Χάρτης Κέας

 
     
   
 
         
Χάρτης της Κέας, Κυκλάδες  
Κέα, Κυκλάδες
Κέα, Κυκλάδες
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
* : link προς εταιρικό διακομιστή
 
     
 

Η ΚΕΑ

Η Κέα, γνωστή και ως Τζια, είναι ένα νησί με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και έντονο παραδοσιακό χαρακτήρα, που ανήκει στο Κυκλαδικό σύμπλεγμα. Η Κέα (Τζια) διαθέτει κοιλάδες, ρυάκια, λόφους, περιβόλια, ελαιώνες και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες, που σε συνδυασμό με τα γραφικά χωριά του νησιού, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Η Κέα (Τζια) βρίσκεται ανάμεσα στη νοτιοανατολική ακτή της Αττικής και τα νησιά της Κύθνου, της Σύρου και της Ανδρου. Καλύπτει μια έκταση 130,5 τ. χμ, έχει ακτογραμμή 81,5 χλμ και έχει περίπου 2,500 κατοίκους.

Η Κέα (Τζια) είναι το ιδανικό μέρος γι' αυτούς που επιθυμούν ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές που θέλουν ν' απολαύσουν το ζεστό ήλιο, να κάνουν βόλτες σε γραφικά παραθαλάσσια και ορεινά χωριά και να εξερευνήσουν φυσικά τοπία. Η κοντινή απόσταση της Κέας (Τζιας) από την Αθήνα την κάνει ιδανική για διήμερες ή μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές.

Η Κέα (Τζια) διαθέτει πολλούς όμορφους οικισμούς με ποικιλία από ταβέρνες και εστιατόρια, καθώς και πολλά ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και στούντιο.

Η Χώρα (που ονομάζεται και Ιουλίδα) είναι η πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο της Κέας (Τζιας) και βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. Χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια με κεραμοσκεπές, πλακόστρωτα δρομάκια και πολλά σκαλάκια.

Η Κορησσία (που ονομάζεται και Λιβάδι) είναι το λιμάνι της Κέας (Τζιας) και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Η παραλία της Κορησσίας είναι ιδιαίτερα γραφική, με πολλά καταστήματα, μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, ενώ η περιοχή διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και ορισμένα σημαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, γεγονός που την κάνει το δημοφιλέστερο θέρετρο της Κέας (Τζιας).

Οι Πήσσες είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά του νησιού, κτισμένο πάνω σε έναν ορμίσκο. Οι Πήσσες φημίζονται για την υπέροχη αμμώδη παραλία τους και για το εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ποιήεσσας. Ο οικισμός του Οτζιά, τοποθετημένος και αυτό σε έναν ορμίσκο στη βόρεια Κέα, είναι ένα όμορφο χωριό με πετρόκτιστα σπίτια και μια καταπληκτική παραλία που κατά μήκος της υπάρχουν αρμυρίκια.

Ο Κούνδουρος, στη δυτική πλευρά του νησιού, φημίζεται για τους όμορφους κολπίσκους και τις παραλίες του, καθώς και για τις βίλες και μυλόσπιτά του. Ο οικισμός Βουρκάρι είναι ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο στη βορειοδυτική Κέα (Τζια), με πολλά μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια κατά μήκος της παραλιακής οδού του. Εδώ θα δείτε πολυτελή κότερα και το τζετ σετ που κάνουν περιήγηση στις Κυκλάδες .