Σαντορίνη
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Σαντορίνη - Τοπικές Εκδηλώσεις, Γιορτές & Προϊόντα

 
  Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις & Τοπικά Προϊόντα της Σαντορίνης  
   
 
     
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τοπικές Εκδηλώσεις:
 ΣαντορίνηΠολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, αλλά και πανηγύρια λαμβάνουν χώρα στη Σαντορίνη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι ακόλουθες:

-Το Santorini Jazz Festival, που λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο.

-Τα “Ηφαίστεια”, ένα φεστιβάλ με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού και μια εικονική έκρηξη ηφαιστείου με πυροτεχνήματα που διεξάγεται τον Αύγουστο.

-Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Διάσημοι καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του κόσμου εμφανίζονται στο Συνεδριακό Κέντρο “Νομικός” στα Φηρά.

-Το πανηγύρι της Επισκοπής στη Μέσα Γωνιά στις 15 Αυγούστου, στο οποίο σερβίρεται παραδοσιακή φάβα.

-Τα Πανηγύρια Εκκλησιών: Κάθε εκκλησία γιορτάζει την ημέρα της ονομαστικής εορτής του προστάτη της. Τα πιο γνωστά πανηγύρια είναι του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου στα Φηρά, των Αγίων Επτά Παιδιών στις 4 Αυγούστου στην Οία, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου και της Παναγίας το δεκαπενταύγουστο στο Ακρωτήρι, του Αγίου Ιωάννη στις 29 Αυγούστου στην Περίσσα και της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στις 24 Σεπτεμβρίου στο Καμάρι.

Τοπικά Προϊόντα:
Τοπικά ΠροϊόνταΚατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Σαντορίνη μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα γευστικά τοπικά εδέσματα. Πρώτα θα επιλέξετε το κρασί του γεύματος. Υπάρχουν τρεις ποικιλίες κρασιών: Ασύρτικο, Αθήρι και Αιδάνι που παράγονται εδώ κι αιώνες. Φημίζονται για τη μοναδικότητά τους, τόσο στη γεύση, όσο και στην πυκνότητά τους, που οφείλονται στις ηφαιστειογενείς ιδιότητες του εδάφους του νησιού. Αφού επιλέξετε το κρασί σας, προτείνουμε να παραγγείλετε μερικά παραδοσιακά πιάτα της Σαντορίνης, όπως ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, φάβα, τηγανιτές λευκές μελιτζανές, μελιτζανοσαλάτα, λιαστά ντοματάκια, αλλά και καλαμάρι ψητό ή φρέσκα θαλασσινά.