Σαντορίνη
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Σαντορίνη - Παραλίες: Καμάρι, Περίσσα, Περίβολος, Κόκκινη & Άσπρη Παραλία (Ακρωτήρι), Αμούδι, Αρμένι, Βλυχάδα, Μπαξέδες, Βούρβουλος

 
  Δημοφιλείς Παραλίες της Σαντορίνης  
   
 
     
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣαντορίνηΗ Σαντορίνη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις μοναδικές παραλίες της, μερικές απ’ τις οποίες έχουν χρωματιστή άμμο κυρίως στην ανατολική και νότια ακτή, λόγω των ηφαιστειογενών ιδιοτήτων του εδάφους του νησιού. Υπάρχουν παραλίες με ψιλή άμμο και βότσαλο στη δυτική και βόρεια ακτή της Σαντορίνης.

Η Μαύρη παραλία, μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης, είναι μεγάλη σε έκταση κι απλώνεται κατά μήκος παραθαλάσσιων οικισμών, όπως είναι ο Περίβολος, η Περίσσα, το Καμάρι κι ο Μονόλιθος. Στις παραλίες που βρίσκονται στο Καμάρι και την Περίσσα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, καθώς επίσης γραφικές ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ δίπλα στο κύμα. Οι παραλίες είναι οργανωμένες και διαθέτουν εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Ακρωτήρι, Κόκκινη ΠαραλίαH Κόκκινη και η Άσπρη παραλία βρίσκονται κοντά στο Ακρωτήρι, στη σκιά εντυπωσιακών χρωματιστών γκρεμών. Η πρόσβαση στην Άσπρη παραλία γίνεται μόνο μ' εκδρομικό καράβι.

Οι πολυσύχναστες παραλίες στο Αμμούδι και την Αρμένη βρίσκονται κοντά στην Οία. Το Αμμούδι είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Σαντορίνης, με καθαρά νερά, ένα μικρό λιμάνι, γραφικές ψαροταβέρνες και καφετέριες. Στις παραλίες αυτές συχνάζουν κυρίως όσοι διαμένουν στα ξενοδοχεία, στούντιο και διαμερίσματα στην Οία, το Ημεροβίγλι και τα Φηρά. Στη νότια Σαντορίνη θα βρείτε την υπέροχη, ήσυχη παραλία της Βλυχάδας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις θαυμάσιες παραλίες των Μπαξέδων και του Βουρβουλού, που είναι ιδανικές αν σας αρέσει να κολυμπάτε σε απομονωμένες παραλίες ή αν έχετε μικρά παιδιά.