Πάρος
  English / Αγγλικά
 
     
     
 

Πάρος | Τοπικά Προϊόντα, Εκδηλώσεις στην Πάρο

 
     
   
 
 
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ & ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τοπικές Εκδηλώσεις
Η Εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής

Στη Μάρπησσα διεξάγεται η αναπαράσταση των Παθών του Χριστού τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ την Κυριακή του Πάσχα λαμβάνει χώρα η γιορτή της Αγάπης, όπου μαζεύονται επισκέπτες και κάτοικοι της περιοχής για γλέντι με ψητό αρνί, ντόπιο κρασί και νησιώτικη μουσική και χορό.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διεξάγονται πολλά πανηγύρια στην Πάρο. Την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου προτείνουμε να παρευρεθείτε στη "Γιορτή των Ψαράδων" στη Νάουσα και στις 9 του ίδιου μήνα στο πανηγύρι της Αναλήψεως στο Πίσω Λιβάδι. Στις 6 Αυγούστου λαμβάνει χώρα το πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στη Μάρπησσα, ενώ στις 15 Αυγούστου διεξάγεται το πανηγύρι της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Παροικιά.

Στις 23 Αυγούστου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Νάουσα και να παρακολουθήσετε την "Κουρσάρικη Νύχτα",την αναπαράσταση της επιδρομής των πειρατών. Τέλος, αξίζει να πάτε στα πανηγύρια του Αγίου Ιωάννη στα χωριά Λεύκες και Δρυός στις 29 Αυγούστου.

Τοπικά Προϊόντα

Πάρος, Κυκλάδες, ΝάουσαΗ Πάρος φημίζεται για τα χειροποίητα κεραμικά και δερμάτινα είδη που μπορείτε να προμηθευθείτε από τα μικρά εργαστήρια που λειτουργούν στο νησί. Στη Νάουσα και την Παροικιά υπάρχουν πολλά καταστήματα με υπέροχα ασημένια και χρυσά κοσμήματα. Στην Πάρο παράγονται εξαιρετικά τυριά, ξύδι και κρασί, ενώ η κουζίνα της είναι θαυμάσια. Μερικά από τα δημοφιλέστερα εδέσματά της είναι ρεβυθοκεφτέδες, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, "καραβόλοι" (παραδοσιακά μαγειρεμένα σαλιγκάρια), "γούνα" (κολιός λιαστός, ψημμένος στη σχάρα) και φρέσκα θαλασσινά.