Πάρος
  English / Αγγλικά
 
     
     
 

Πάρος | Ο καιρός στην Πάρο

 
     
   
 
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Το κλίμα της Πάρου δε διαφέρει απ’ αυτό των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων. Οι θερινοί μήνες είναι θερμοί και ηλιόλουστοι, ενώ οι χειμερινοί μήνες παρουσιάζουν ιδιαίτερα ήπιο καιρό. Τα καλοκαιρινά βράδια είναι ορισμένες φορές πιο ψυχρά, γι’ αυτό σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας μια ελαφριά ζακέτα. Οι βροχοπτώσεις αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, γεγονός που καθιστά την Πάρο θαυμάσιο προορισμό διακοπών.

Το χειμώνα η θερμοκρασία είναι σχετικά υψηλή για την εποχή, καθώς κυμαίνεται από 11oC έως 13oC. Τον Απρίλιο η θερμοκρασία ανεβαίνει και το Μάιο φτάνει τους 20oC. Τους θερινούς μήνες ο καιρός γίνεται αισθητά πιο ζεστός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25oC έως 30oC. Ο Σεπτέμβριος κι ο Οκτώβριος είναι ιδανικοί μήνες για πιο δροσερές διακοπές, καθώς η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 20oC.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πνέει το μελτέμι, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Πάρου, στο κέντρο των Κυκλάδων. Αυτό αποτελεί ιδιαίτερο πλεονέκτημα του νησιού, καθώς το καθιστά ένα από τα ιδανικότερα μέρη στον κόσμο για windsurfing. Στην Πάρο λαμβάνει χώρα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της PWA (Professional Windsurfers Association), στην παραλία Νέα Χρυσή Ακτή, στις αρχές Αυγούστου.