Πάρος
  English / Αγγλικά
 
     
     
 

Πάρος Παραλίες Πάρου, Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Κολυμπήθρες, Πίσω Λιβάδι, Πούντα, Παρασπόρος

 
     
   
 
 
ΠΑΡΑΛΙΕΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Παραλία Χρυσής ΑκτήςΗ Πάρος αποτελεί το ιδανικό μέρος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικά της ιστιοσανίδας (windsurfing).

Το καλοκαιρινό μελτέμι που πνέει στο νησί είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για ιστιοπλοϊκές δραστηριότητες. Οι παραλίες της Πάρου έχουν άριστη υποδομή, ποικιλία εγκαταστάσεων θαλάσσιων σπορ, σχολές και περίπτερα ενοικίασης εξοπλισμού. Η πρόσβαση στις παραλίες είναι εύκολη, ενώ οι καιρικές συνθήκες διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται κάθε παραλία. Υπάρχουν παραλίες για windsurfers όλων των επιπέδων, από αρχάριους μέχρι προχωρημένους και πρωταθλητές.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες για windsurfing είναι της Χρυσής Ακτής και της Νέας Χρυσής Ακτής. Η μεγάλη αμμουδιά της Χρυσής Ακτής, από τις πιο όμορφες του νησιού, είναι η πιο κατάλληλη για εκμάθηση ιστιοσανίδας. Υπάρχουν δύο σχολές ιστιοσανίδας, όπου μπορείτε ν' απευθυνθείτε για μαθήματα. Θα βρείτε επίσης πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ κοντά στην παραλία.

Παραλία Σάντας ΜαρίαςΗ απέραντη παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής είναι πολύ οργανωμένη, με σχολές και κλαμπ ιστιοσανίδας. Εδώ διοργανώνεται η ετήσια διεθνής εκδήλωση ιστιοσανίδας που ονομάζεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της PWA (Professional Windsurfers Association). Πρόκειται για το μοναδικό επαγγελματικό αγώνα στην Ελλάδα, ο οποίος διεξάγεται στην Πάρο κάθε χρόνο, στις αρχές Αυγούστου. Οι άριστες συνθήκες της παραλίας, τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όσο και σ' επίπεδο υποδομής και οργάνωσης, την καθιέρωσαν ως επίσημο χώρο αγώνων της PWA κι έναν από τους τρεις καλύτερους χώρους στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές μαγευτικές παραλίες κατά μήκος της ακτής της Πάρου. Οι περισσότερες είναι οργανωμένες και διαθέτουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια, καφετέριες, beach bar και ξενοδοχεία.

Στη δυτική πλευρά βρίσκονται οι παραλίες της Αγίας Ειρήνης, του Κριού, των Λιβαδιών, του Μαρτσέλλου και του Παρασπόρου, ενώ κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού υπάρχουν οι παραλίες του Αμπελά, του Δρυού, του Λογαρά, του Μώλου, του Πίσω Λιβαδιού και της Πούντας.

Παραλία ΜοναστηρίουΟι πολύ δημοφιλείς παραλίες των Κολυμπηθρών, της Λάγκερης, του Μοναστηρίου και της Σάντα Μαρίας βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Πάρου. Εάν προτιμάτε πιο ήσυχες παραλίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παραλίες της Αλυκής και του Φάραγγα στη νότια ακτή της Πάρου.

Στην Punta Beach βρίσκεται ένα μεγάλο συγκρότημα με πισίνες, beach bar, καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα. Χαρακτηρίζεται ως χώρος νέων με δυνατή μουσική, ξέφρενο χορό, και ατέλειωτη διασκέδαση.

Το εκπληκτικό υδάτινο πάρκο Aqua Paros, κοντά στην παραλία Κολυμπήθρες, αποτελείται από τεράστιες νεροτσουλήθρες, εστιατόρια, μπαρ, χώρους με ξαπλώστρες και ομπρέλες, προσφέροντας χαλάρωση και διασκέδαση για όλη την οικογένεια.