Πάρος
  English / Αγγλικά
 
     
     
 

Πάρος | Αξιοθέατα Πάρου | Τι να επισκεφθείτε στην Πάρο

 
     
   
 
 
ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Πάρο θα σας δοθεί η ευκαιρία να συναντήσετε ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα του νησιού, το ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο με θέα στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Στο εσωτερικό της εκκλησίας θα δείτε εξαίρετα και ανεκτίμητα εκκλησιαστικά έργα τέχνης. Άλλα αξιοθέατα στην Παροικιά είναι το κάστρο των Φράγκων, το ιερό του Ασκληπιού, το Δήλιον, που ήταν χώρος λατρείας του Απόλλωνα, το αρχαίο κοιμητήριο, το αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και τα πανέμορφα εκκλησάκια της περιοχής.

Πολύ κοντά στην Παροικιά, στα Ψυχοπιανά,  βρίσκεται η σπάνιου φυσικού κάλλους κοιλάδα με τις πεταλούδες. Στη Νάουσα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ενετικό Κάστρο και το ναό του Αγίου Νικολάου, τα οποία βρίσκονται στο γοητευτικό λιμανάκι του οικισμού.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε στην Πάρο τα αρχαία λατομεία μαρμάρου στο Μαράθι και τη Μυκηναϊκή Ακρόπολη στις Κολυμπήθρες. Τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου στο λόφο Κέφαλος της Μάρπησσας είναι εντυπωσιακά. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας στις Λεύκες αποτελεί άλλο ένα εξαίρετο, εκθαμβωτικό δημιούργημα φτιαγμένο από Παριανό μάρμαρο.