Νάξος
  English/Αγγλικά
 
     
     
 

Νάξος | Ο καιρός στη Νάξο

 
     
   
 
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Το κλίμα της Νάξου είναι υπέροχο για αξέχαστες διακοπές στην Ελλάδα. Στη Νάξο ο χειμώνας είναι γλυκός με ελάχιστες βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι είναι ηλιόλουστο και θερμό, ιδανικό για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν στιγμές χαλάρωσης στον ήλιο. Αν προτιμάτε τη δροσιά, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Νάξο την άνοιξη ή το φθινόπωρο, που ο καιρός έχει δροσίσει, αλλά οι μέρες είναι εξίσου λαμπερές με του καλοκαιριού.

Από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο η θερμοκρασία στη Νάξο κυμαίνεται από 7°C έως 15°C, ενώ τον Απρίλιο και το Μάιο φθάνει τους 23°C. Οι καλοκαιρινοί μήνες και ο Σεπτέμβριος είναι οι θερμότεροι μήνες στη Νάξο και η θερμοκρασία μπορεί ορισμένες φορές να ξεπεράσει τους 3Ο°C. Τον Οκτώβριο ο καιρός συνεχίζει να είναι καλός με θερμοκρασία από 15°C έως 25°C, ενώ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο η υψηλότερη θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 15°C.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην περιοχή της Νάξου πνέει το μελτέμι, ένας βόρειος άνεμος που καθιστά τη Νάξο εκπληκτικό προορισμό για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας.