Μήλος
  English Language
 
     
     
 

Μήλος: Παραλίες Μήλου - Σαρακήνικο, Παπάφραγκα, Κλέφτικο, Συκιά στην Μήλο

 
     
   
     
 
 
Παραλίες

Μήλος, ΚυκλάδεςΟι 60 παραλίες του νησιού είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Απίστευτοι χρωματισμοί και σχηματισμοί, σπηλιές, βράχια, άσπρη άμμος. Όσο δύσκολοι επισκέπτες και αν είμαστε, πολλές από αυτές θα μας συγκινήσουν.

Το Σαρακήνικο είναι ίσως η σταρ των παραλιών της Μήλου. Τη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί, θα αντικρύσετε ένα απίστευτο σεληνιακό τοπίο με κατάλευκα βράχια και καταγάλανα νερά. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Φυλακωτής τρία συνεχόμενα σπήλαια έχουν πάρει την ονομασία σπηλιά του Παπάφραγκα.

Η σπηλιά του Παπάφραγκα είναι ιδανικό μέρος για κολύμπι, με πεντακάθαρα νερά και ξανθή άμμο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι πως σε βάθος κάποιων μέτρων κάτω από τη θάλασσα το νερό είναι πόσιμο! Καθημερινές διαδρομές με καΐκια σας κάνουν το γύρω του νησιού και σας δίνουν την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε απροσπέλαστες παραλίες και ακτές.

Μήλος, ΚυκλάδεςΜπορείτε να φτάσετε εκεί με βάρκα και εκτός από τα σπήλαια με τα γαλαζοπράσινα νερά και την αμμουδιά που έχει σχηματιστεί από τους τεράστιους λευκούς βράχους μας εντυπωσιάζει ο όγκος των Γλαρονησιών που υψώνεται απέναντι. Οι βράχοι πάνω στα ηφαιστειογενή αυτά νησάκια δεν είναι παρά μεγάλοι κρύσταλλοι ορυκτών με ύψος μέχρι 30 μέτρα.

Το πιο εντυπωσιακό μέρος είναι το Κλέφτικο, γνωστό και ως Θαλασσινά Μετέωρα με τα τεράστια λευκά βράχια, που σχηματίζουν θαλάσσιες σπηλιές τις οποίες θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε. Η Συκιά, γνωστή και ως Σμαραγδένια Σπηλιά, είναι ένα καταπληκτικό σπήλαιο τμήμα της οροφής του οποίου έχει καταπέσει με αποτέλεσμα οι ηλιαχτίδες που εισχωρούν να δημιουργούν ένα μοναδικό θέαμα αποτελούμενο από χιλιάδες χρωματισμούς.

Στη βόρεια πλευρά του νησιού και κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας, θα συναντήσετε επίσης τις Αρκούδες, μεγάλες βραχονησίδες ηφαιστειακής προέλευσης που σχηματίζουν τη μορφή αρκούδας και υποδέχονται τα καράβια που προσεγγίζουν το νησί.