Μήλος
  English Language
 
     
     
 

Μήλος Αξιοθέατα - Αρχαιολογικοί Χώροι, Μουσεία, Τοπία της Μήλου

 
     
   
     
 
 
Αξιοθέατα

Καλώς ήρθατε στη Μήλο, ένα πολύπλευρο και ιδιόμορφο κομμάτι ηφαιστειογενούς γης στις νότιες Κυκλάδες. Εδώ θα γίνετε ένα με τον ήλιο πάνω στη χρυσή άμμο, πριν μπείτε στα μπλε νερά της καθαρής θάλασσας.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας γνωρίσουν το νησί, όπου θα συναντήσετε πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όπως τις περίφημες κατακόμβες χριστιανών στο Κλήμα, μοναδικός χώρος στην Ελλάδα και ο δεύτερος μεγαλύτερος στο είδος του στον κόσμο.

Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε στην Πλάκα, την πρωτεύουσα του νησιού, το αρχαιολογικό μουσείο, που στεγάζει ένα γνήσιο αντίγραφο του φημισμένου αγάλματος της Αφροδίτης και το Λαογραφικό μουσείο, ένα από τα πιο όμορφα της Ελλάδας.

Στο Κλήμα μπορείτε να επισκεφθείτε, επίσης, το αρχαίο θέατρο, όπου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια θεατρική παράσταση και να θαυμάσετε τη θέα του Αιγαίου.

Μόλις έξω από το χωριό Aπολλώνια, θα βρείτε τον αρχαιολογικό χώρο, όπου χτίστηκαν διαδοχικά τρεις πόλεις μεταξύ 2300 και 1100 π.Χ. και επίσης τη σπηλιά του Παπάφραγκα, μια μαγευτική τοποθεσία, που μπορείτε να επισκεφθείτε με βάρκα.

Μια περιήγηση στη Μήλο είναι απαραίτητη και εντυπωσιακή γιατί ονομάζεται "το νησί των χρωμάτων". Οταν η χρυσή, ακόμα και λευκή, άμμος τελειώνει, ακολουθείται από κάθετους καφέ, γκρι ή άσπρους βράχους, που βουτάνε στα βαθιά μπλε και πράσινα νερά, δημιουργώντας στενά περάσματα και εμφανίζονται ξανά σε ένα μικρό κόλπο, επιπλέοντας πάνω στην ήρεμη θάλασσα.

Και ανάμεσα σ' αυτήν την έξαρση εικόνων, ο πίνακας συμπληρώνεται από τα άσπρα σπιτάκια με τους πολύχρωμους κήπους, που βρίσκονται στα χωριά της Μήλου, που ίσως είναι από τα πιο όμορφα θεάματα που θα συναντήσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί.