Άνδρος
  English Language
 
     
     
 

Ανδρος - Μουσεία στην Ανδρο

 
  σχετικά με το νησί της ΑΝΔΡΟΥ  
   
 
     

ΜΟΥΣΕΙΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Άνδρος ΚυκλάδεςΤο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ανδρου βρίσκεται στην Χώρα. Ιδρύθηκε το 1981, δωρεά του Ιδρύματος Γουλανδρή. Περιλαμβάνει εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες, σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και συστήματα ασφαλείας. Στον πρώτο όροφο, μπορείτε να δείτε το αντίτυπο της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου, ενημερωτικούς πίνακες, 3 μυκηναϊκά αγγεία και τα ευρήματα του γεωμετρικού οικισμού της Ζαγοράς συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και ομοιωμάτων της περιοχής, των σπιτιών και του ναού έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα στον επισκέπτη να αντλήσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες. Στο κλιμακοστάσιο και το ισόγειο εκτίθενται γλυπτά και επιγραφές της Αρχαϊκής, Κλασσικής, Ρωμαϊκής, Ελληνιστικής, Πρωτοβυζαντινής και Υστεροβυζαντινής εποχής.

Το άγαλμα ενός γυμνού άνδρα, γνωστό ως "Ερμής της Ανδρου", ρωμαϊκό αντίγραφο του 1ου αιώνα π.Χ ενός παλαιότερου χάλκινου αγάλματος του Πραξιτέλη που βρέθηκε το 1833 στην Παλαιόπολη, είναι πολύ εντυπωσιακό λόγω του μεγέθους του.

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Το μουσείο είναι ιδιοκτησίας του Ιδρύματος του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή. Το μουσείο είναι μοναδικό. Αποτελείται από δύο πτέρυγες. Στην παλιά πτέρυγα, μπορείτε να δείτε την μόνιμη έκθεση γλυπτικής με έργα του Ανδριώτη γλύπτη Μ. Τσόμπρου, Τσαρούχη, Γκίκα, Μόραλη, Βασιλείου, Τάκη, Φασιανού κ.ά. Στην νέα πτέρυγα, εκθέτεται τμήμα της συλλογής του ιδρύματος κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Το μουσείο επίσης διοργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

Ναυτικό Μουσείο

Μια εκτενής συλλογή από μοντέλα πλοίων και ορισμένων αντικειμένων σχετικών με την ναυτική παράδοση του νησιού.