Άνδρος
  English Language
 
     
     
 

Ανδρος - Παραλίες, Εξορμήσεις, Εκδρομές στην Ανδρο

 
  σχετικά με το νησί της ΑΝΔΡΟΥ  
   
 
     

ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Άνδρος ΚυκλάδεςΟργανώστε μία εκδρομή στο γραφικό χωριό Συνέτι, στις πράσινες πλαγιές του βουνού, στα βόρια της Χώρας. Τα πέτρινα σπίτια, οι περιστεριώνες, οι νερόμυλοι στην ρεματιά και οι πεταλούδες της οικογένειας "ΠΑΝΑΞΙΑ" θα σας μαγέψουν. Στον δρόμο προς τα νοτιοανατολικά του νησιού, σας περιμένει ο Ορμος του Κορθίου με τα γαλανά και πεντακάθαρα νερά όπου μπορείτε να κάνετε σέρφινγκ.

Η παραλία του Νημποριού, στα αριστερά της χώρας και το Παραπόρτι στα δεξιά θα σας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσετε την αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα για άλλη μια φορά. Κοντά στις Στενιές, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε τις παραλίες Γιάλια και Πίσω Γιάλια.

Άνδρος ΚυκλάδεςΕπισκεφθείτε επίσης την παραλία της Αγίας Αικατερίνης και τους μικρούς απομονωμένους κολπίσκους Καλαμονάρι, Μπουρό και Αϊ-Γιάννη στις Κεραμίδες. Το Πήδημα της Γριάς, δίπλα στο Κόρθι είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες. Ο μύθος λέει πως ζούσε κάποτε μία γριά στο Ανω Κάστρο η οποία πρόδωσε τους κατοίκους στους Τούρκους και αφού σφαγιάστηκαν, εκείνη αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον βράχο. Η παραλία είναι πολύ γραφική με τα πράσινα νερά της και τον τεράστιο βράχο που δεσπόζει στην παραλία.

Άνδρος ΚυκλάδεςΥπάρχουν πολλά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα και τα πεντανόστιμα αμυγδαλωτά. Το ίδρυμα Κυδωνιέως, το αρχαιολογικό, ναυτικό και τα δύο μουσεία μοντέρνας τέχνης διοργανώνουν εξαίσιες εκθέσεις οι οποίες έχουν καταστήσει την Χώρα ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο στην Ελλάδα.