Μύκονος
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Μύκονος | Αξιοθέατα στη Μύκονο

 
     
   
 
 
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟΗ Χώρα της Μυκόνου αποτελεί κόσμημα του νησιού καθώς εκεί θα δείτε το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, τους ανεμόμυλους, αλλά και κάτασπρα σπιτάκια χτισμένα σύμφωνα με τις προσταγές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, και στενά πλακόστρωτα δρομάκια που προσφέρονται για ανέμελους περιπάτους. Το πιο επιβλητικό μνημείο στη Χώρα της Μυκόνου είναι ο Ναός της Παναγίας Παραπορτιανής, που χρονολογείται από τον 16ο - 17ο αιώνα, κι είναι χτισμένος με μια μοναδική ασύμμετρη αρχιτεκτονική. Η Μύκονος διαθέτει Αρχαιολογικό, Ναυτικό και Λαογραφικό μουσείο, τα οποία προτείνουμε να επισκεφθείτε καθώς εκεί θα δείτε εξαιρετικές συλλογές από σημαντικά ιστορικά εκθέματα. Μετά την περιήγησή σας στη Χώρα της Μυκόνου, μπορείτε ν’ απολαύσετε ένα δροσερό ποτό ή ένα νόστιμο σνακ στην Αλευκάντρα, τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου, όπως αποκαλείται, μια περιοχή διάσημη για τα πολύχρωμα κτίριά της και τα μπαλκόνια που κυρολεκτικά “κρέμονται” πάνω από τη θάλασσα.

Σημειώστε στο χάρτη σας άλλα αξιοθέατα στη Μύκονο, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε για να θαυμάσετε. Στο χωριό Άνω Μερά βρίσκεται η Μονή της Παναγίας Τουρλιανής, που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα κι αποτελεί μια απ’ τις παλαιότερες μονές της  Μυκόνου. Η Μονή φημίζεται για το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, το οποίο φιλοτεχνήθηκε στη Φλωρεντία το 18ο αιώνα και περιέχει διάφορα εκκλησιαστικά κομψοτεχνήματα, όπως τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία θεωρείται έργο του Απόστολου Λουκά. Στον Πλατύ Γιαλό σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το πηγάδι του Γιάνναρου - μια μεγάλη υπόγεια δεξαμενή, με σκάλα που οδηγεί στον πυθμένα της - καθώς και τους τρεις αμυντικούς πύργους που χτίστηκαν κατά την Ελληνιστική Περίοδο.

Στη Δήλο, το μαγευτικό νησί που βρίσκεται απέναντι απ’ τη Μύκονο, βρίσκεται ένας απ’ τους πιο εξαίρετους αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίως κι αποτελεί ένα θαύμα που όλοι οι επισκέπτες πρέπει να δουν από κοντά. Η Δήλος είναι ένα υπαίθριο μουσείο όπου υπάρχουν πολλά καλά διατηρημένα αρχαία μνημεία, ενώ εκεί βρίσκεται κι ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου μπορείτε να θαυμάσετε μια εντυπωσιακή συλλογή αντικειμένων που ήρθαν στο φως με τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στο νησί. Σύμφωνα με τη Μυθολογία, η Δήλος ήταν η γενέτειρα δύο ολύμπιων θεών, του Απόλλωνα και της Αρτέμιδας, ενώ αποτελούσε σημαντικό εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο κατά τους αρχαίους χρόνους. Πριν ξεκινήσετε να δείτε τ’ αξιοθέατα στη Μύκονο, σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα τουριστικό οδηγό του νησιού, που θα σας κατατοπίσει σχετικά με όλα τα σημαντικά μνημεία και τοποθεσίες που πρέπει να επισκεθφείτε στη Μύκονο.