Μύκονος
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Μύκονος - Μουσεία στην Μύκονο

 
     
   
 
 
ΜΟΥΣΕΙΑΑρχαιολογικό Μουσείο:
Μύκονος, Κυκλάδες, ΕλλάδαΤο μουσείο βρίσκεται μέσα στην πόλη και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσείο του τομέα αυτού λόγω του αντιπροσωπευτικού χαρακτήρα της συλλογής του από βάζα, που καλύπτει την περίοδο από τα γεωμετρικά χρόνια έως τον 6ο αιώνα, αντανακλώντας το στυλ και την τεχνοτροπία της κεραμικής τέχνης της Αρχαίας Ελλάδας.

Βασικό έκθεμα του μουσείου θεωρείται ο ανάγλυφος αμφορέας που αναπαριστά σκηνές του Τρωικού Πολέμου. Επίσης υπάρχει μια πολύ πλούσια συλλογή από μελανόμορφα κι ερυθρόμορφα βάζα, καθώς και αρχαία ταφικά αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, τεφροδόχοι κλπ.

Λαογραφικό Μουσείο:
Μύκονος, Κυκλάδες, ΕλλάδαΙδρύθηκε το 1958 και βρίσκεται στο Κάστρο, στην πόλη της Μυκόνου.

Το Μουσείο περιέχει συλλογές κλειδιών και λουκετών, υφαντά υφάσματα, ζωγραφισμένα πιάτα, παλιές ζυγαριές και μέτρα, παραδοσιακά Κυκλαδικά γλυπτά και μια μεγάλη γκάμα από συσκευές φωτισμού απ’ την αρχαία λάμπα λαδιού μέχρι τη λάμπα παραφινέλαιου, μια συλλογή από λίθινα εργαλεία κι όπλα καθώς κι αρκετά ενδύματα του 19ου αιώνα.

Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου:
Μύκονος, Κυκλάδες, ΕλλάδαΑυτό το εντυπωσιακό μουσείο περιέχει μοντέλα πλοίων που ταξίδεψαν στο Αιγαίο από τα αρχαία και τα μεσαιωνικά χρόνια, μέχρι τη σημερινή εποχή με τα πιο εξελιγμένα ιστιοπλοϊκά και ατμόπλοια.

Υπάρχει επίσης μια μεγάλη συλλογή από πίνακες. Γκραβούρες κι αρχαία νομίσματα με ναυτικές απεικονίσεις.