Σέριφος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Σέριφος Πόλεις και Χωριά - Χώρα Σερίφου, Παναγιά, Γαλανή, Κένταρχος, Μεγάλο Λιβάδι, Κουταλάς, Λιβάδι Σέριφος

 
     
   
 
     

ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σέριφο, σας προτείνουμε ν' αφιερώσετε λίγες ημέρες για να εξερευνήσετε τα όμορφα χωριά της. Όπου και αν πάτε στο νησί, θα σας υποδεχθούν φιλόξενοι κάτοικοι, οι οποίοι με περηφάνια θα σας ενημερώσουν για την ιστορία και τ' αξιοθέατα του νησιού.

Χώρα, Σέριφος
Σέριφος (Χώρα), ΚυκλάδεςΗ Χώρα, η πρωτεύουσα της Σερίφου, είναι ένας πολύ γραφικός οικισμός κτισμένος σ' ένα λόφο πάνω από το λιμάνι του νησιού. Προσφέρει μαγευτική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το νησιώτικο τοπίο. Διαθέτει ασπροβαμμένα σπίτια και λευκές παραδοσιακές εκκλησίες που σε συνδυασμό με τον τραχύ βράχο δημιουργούν εκπληκτική αντίθεση χρωμάτων.

Η Χώρα είναι το τέλειο μέρος για ανέμελες βόλτες μέσα στα στενά δρομάκια που είναι γεμάτα κτίρια κυκλαδικής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου, τη μαρμαρόστρωτη πλατεία του Αγίου Αθανασίου, τους αναπαλαιωμένους ανεμόμυλους, τις πολλές μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα μουσεία (Αρχαιολογικό και Λαογραφικό).

Λιβάδι, Σέριφος
Σέριφος, ΚυκλάδεςΤο Λιβάδι είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο της Σερίφου και έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους νέους προορισμούς διακοπών στις Κυκλάδες. Βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Σερίφου κάτω από την πρωτεύουσα Χώρα και αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Το Λιβάδι είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του, καθώς και για τα μικρά κυβόσχημα σπίτια που είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στο λόφο, φτάνοντας έως τη Χώρα. Διαθέτει πληθώρα χώρων διασκέδασης και εστίασης, καθώς επίσης μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων, στούντιο, διαμερισμάτων κι ενοικιαζομένων δωματίων. Γύρω από το Λιβάδι βρίσκονται πολύ όμορφες παραλίες, όπου μπορείτε να χαρείτε τη θάλασσα και να χαλαρώσετε κάτω από το ζεστό ήλιο.

Παναγιά, Σέριφος
Η Παναγιά είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στο κέντρο της Σερίφου που περιβάλλει το Βυζαντινό Μοναστικό Συγκρότημα της Παναγιάς. Ο έντονος κυκλαδικός χαρακτήρας της την κάνει ιδιαίτερη και μοναδική. Από την Παναγιά προσφέρεται υπέροχη θέα στο νησιώτικό τοπίο.

Γαλανή, Σέριφος
Η Γαλανή είναι άλλο ένα γραφικό ορεινό χωριό στη βόρεια Σέριφο. Ο οικισμός είναι κτισμένος σ' επίπεδα και διαθέτει μαγευτική θέα στο γύρω τοπίο. Πήρε τ' όνομά του από τ' αρχαία ορυχεία γαληνίτη που υπήρχαν στην περιοχή.

Κένταρχος, Σέριφος
Ο Κένταρχος είναι κτισμένος σε μια κατάφυτη πλαγιά πάνω από τον ομώνυμο όρμο, στη βορειοανατολική πλευρά της Σερίφου. Θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού. Τον χαρακτηρίζουν τ' ασπροβαμμένα σπίτια, τα καντούνια και η μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Η παραλία του χωριού είναι υπέροχη, αφού διαθέτει τιρκουάζ νερά και αρμυρίκια.

Μεγάλο Λιβάδι, Σέριφος
Ο οικισμός του Μεγάλου Λιβαδιού βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού και απλώνεται στον ομώνυμο όρμο. Στο Μεγάλο Λιβάδι έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τη μεταλλική σκάλα φόρτωσης μεταλλευμάτων που κτίστηκε το 1932 και αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της μεταλλευτικής βιομηχανίας της Σερίφου, καθώς και μερικά άλλα ιστορικά κτίρια που δεν έχουν κάποια χρήση. Η παραλία του Μεγάλου Λιβαδιού είναι μια από τις καλύτερες του νησιού, με αρμυρίκια και ρηχά νερά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες.