Σέριφος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Σέριφος: Παραλίες Σερίφου - Λιβάδια, Μεγάλο Λιβάδι, Άγιος Σώστης, Παναγιά, Κουταλάς, Πλατύς Γιαλός, Λια, Κουταλάς, Ψιλή Άμμος

 
     
   
 
     

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΙΦΟΥ

Σέριφος, ΚυκλάδεςΜερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων βρίσκονται στη Σέριφο. Το νησί διαθέτει πάνω από 70 δαντελωτές παραλίες και ορμίσκους που προφυλάσσονται από τους ανέμους που πνέουν στο Αιγαίο.

Οι παραλίες της Σερίφου είναι γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά τους, ενώ μερικές έχουν κατά μήκος τους καταπράσινα αρμυρίκια που προσφέρουν δροσιά στους λουόμενους. Στη νοτιοανατολική πλευρά, κάτω από τη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, βρίσκονται οι δημοφιλείς παραλίες Λιβάδι και Αυλόμωνας, καθώς και η μεγάλη χρυσή αμμουδιά Λιβαδάκια. Νοτιότερα είναι η παραλία Καράβι, η οποία διαθέτει γαλαζοπράσινα νερά. Πολύ κοντά βρίσκεται επίσης η παραλία Καλό Αμπέλι, η οποία προσφέρει ησυχία και χαλάρωση σε όσους το επιθυμούν.

Σέριφος, ΚυκλάδεςΤαξιδεύοντας στη βορειοανατολική ακτή, συναντάμε πανέμορφες παραλίες, όπως: την αμμώδη παραλία της Λιας, το γραφικό ορμίσκο του Άγιου Σώστη, την εκπληκτική παραλία της Ψιλής Άμμου με τα τιρκουάζ νερά, η οποία θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη του νησιού, καθώς επίσης την παραλία του Αγίου Ιωάννη.

Στη βόρεια πλευρά της Σερίφου θα βρείτε τις παραλίες του Κεντάρχου με γαλαζοπράσινα νερά και αρμυρίκια, καθώς και δύο ορμίσκους στον Πλατύ Γιαλό. Στη βορειοδυτική ακτή βρίσκεται η θαυμάσια παραλία της Συκαμιάς με άμμο και βότσαλο.

Σέριφος, ΚυκλάδεςΣτη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε τη μεγάλη, αμμώδη παραλία του Αβεσσαλού και την παραλία του Μεγάλου Λιβαδιού, με ρηχά νερά και αρμυρίκια. Η παραλία του Μαλλιάδικου είναι ιδανική για όσους θέλουν ν' αποφύγουν την πολυκοσμία.

Σ' ένα γραφικό όρμο, στη νότια πλευρά του νησιού, θα βρείτε τις παραλίες του Κουταλά, του Γάνεμα και της Βαγιάς. Η παραλία του Κουταλά έχει βότσαλο και αρμυρίκια και βρίσκεται κάτω από το ομώνυμο χωριό. Η παραλία του Γάνεμα είναι ήσυχη και έχει άμμο, βότσαλο και αρμυρίκια, ενώ στην παραλία της Βαγιάς υπάρχουν πηγές γλυκού νερού αν σκάψετε στην αμμουδιά.