Ίος
  English Language
 
     
     
 

Ίος Παραλίες Ιου - Κάλαμος, Κουμπάρα, Πλάκες, Μαγκανάρι, Μυλοπότας στην Ιο

 
  σχετικά με το νησί της ΙΟΥ  
   
 
     

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο Κάλαμος έχει μια μεγάλη αμμώδη παραλία με πεντακάθαρα νερά ιδανικά για υποβρύχιες καταδύσεις. Στα νότια του Καλάμου, ο δρόμος σας οδηγεί στις Πλάκες, μια απομακρυσμένη παραλία. Η παραλία της Κουμπάρας έχει 300 μέτρα μήκος με πολλές ταβέρνες σε όλο της το μήκος ενώ προσφέρεται και για γυμνισμό. Ο Μυλοπότας είναι η πιο πολυσύχναστη παραλία στο νησί με 1 χλμ μήκος. Διαθέτει καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Η Ψάθη χαρακτηρίζεται από την γαλήνη και την ησυχία καθώς είναι ακόμα ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό. Είναι δημοφιλής στους εραστές του γουιντσέρφινγκ για τα τεράστια κύματα που δημιουργούνται όταν φυσάει.

Αλλες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε είναι ο Γιαλός λίγα λεπτά απόσταση από το λιμάνι, η παραλία της Αγίας Θεοδότης και το Μαγκανάρι που χωρίζεται σε πέντε παραλίες με άμμο και βότσαλα. Στις παραλίες του Ορμου και τον Μυλοπότα θα απολαύσετε τα water sports που προσφέρονται.

Το νησί είναι μοναδικό και γνωστό για την νυχτερινή ζωή του. Υπάρχουν κλαμπ για όλα τα γούστα και όλων των ειδών τις μουσικές. Τις νύχτες, οι δρόμοι της Ιου γεμίζουν από άτομα που διασκεδάζουν και χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Το φεγγάρι λάμπει πάνω από τα κεφάλια τους. Η νιότη τους βρίσκεται στην ακμή της. Ποτά, σφηνάκια, και μπύρες παραγγέλνονται εδώ και εκεί. Η μουσική είναι τόσο δυνατή που με δυσκολία ακούγεσαι. Οι διάφορες γλώσσες αναμιγνύονται αρμονικά συνθέτοντας μία μοναδική μουσική συγχορδία. Η νύχτα απλώνει τα φτερά της και όλοι παγιδεύονται στα δίχτυα της. Τα night clubs παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το πρωί και όλοι εξουθενωμένοι αλλά ικανοποιημένοι πηγαίνουν για ύπνο, και επιστρέφουν όταν το φεγγάρι ρίξει ξανά το φως του. .