Τήνος
  English Language
 
     
     
 

Τήνος: Διακοπές & Ταξιδιωτικές Πληροφορίες, Αξιοθέατα, Χωριά, Παραλίες, Διαμονή στην Τήνο

 
  ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ σχετικά με το νησί της Τήνου  
   
 
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ανάμεσα στα πολλά σημαντικά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί κανείς στην Τήνο είναι ο αρχαιολογικός χώρος που φιλοξενεί τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα, στα Κιόνια, το περίφημο Εξώμπουργο με την αρχαία πόλη, στον Κάμπο και τα μουσεία στην πρωτεύουσα.

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Τήνο κάθε χρόνο. Θα βρείτε πολύ καλά οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις σε όλο το νησί, πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα που θα σας προσφέρουν ευχάριστη διαμονή και φυσικά μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και ταβέρνες που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα.

Μιας και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Τήνο, το νησί έχει αναπτύξει επίσης διάφορα κέντρα διασκέδασης και κλαμπ, τα οποία μπορείτε να βρείτε στην πρωτεύουσα και στα πιο τουριστικά παραθαλάσσια χωριά.

Αν αγαπάτε το κολύμπι και άλλα θαλάσσια σπορ θα απολαύσετε τα καθαρά νερά στον Αγιο Φωκά ή στα Κιόνια, μερικά χιλιόμετρα από το λιμάνι. Αλλες υπέροχες παραλίες βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού, στον Αγιο Σώστη, τον Αγιο Ιωάννη Πόρτο, στα Ιστέρνια και την Καρδιανή και στους βόρειους κόλπους του Πανόρμου και της Κολυμπήθρας.

Η Τήνος προσφέρεται, επίσης, για ψάρεμα και για κυνήγι. Αν και στην Τήνο οι άνεμοι είναι αρκετά δυνατοί, αν διαθέτετε γιωτ, σίγουρα θα απολαύσετε το γύρο του νησιού από τη θάλασσα και μια επίσκεψη σε μερικούς απομονωμένους κολπίσκους.