Αττική
  Greek Language
 
   
   
 

Αθήνα Διακοπές | Τουριστικές Πληροφορίες, Τουρισμός στην Αθήνα και Αττική

 
   
   
     
 
Τουριστικές Πληροφορίες για το νομό Αττικής

Αθήνα, ΑττικήΣτο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας βρίσκεται ο νομός Αττικής, γνωστός παγκοσμίως για την πρωτεύουσά του, την Αθήνα. Αυτό το μέρος αντικατοπτρίζει όλη την ιστορία της Ελλάδας, αφού παρέμεινε κέντρο του πολιτισμού για πολλούς αιώνες. Σ’ αυτή τη σελίδα σάς παρουσιάζουμε τουριστικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις περιηγήσεις σας όσο θα κάνετε τις διακοπές σας στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η Αθήνα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, έχοντας θέσει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και του πολιτισμού. Μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κάποιος είναι ο Παρθενώνας στο βράχο της Ακρόπολης και ο λόφος του Λυκαβηττού, με την πανοραμική θέα τους στην Αθήνα. Υπάρχουν επίσης μουσεία με έξοχα εκθέματα όπως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και η Εθνική Πινακοθήκη με τη θαυμάσια μόνιμη συλλογή της. Σεργιανίστε στον Εθνικό Κήπο, την περιοχή της Πλάκας με την παραδοσιακή αγορά στο Μοναστηράκι, επισκεφθείτε το Παναθηναϊκό Στάδιο και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που βρίσκονται στα γύρω προάστια ή κάπου ανάμεσα στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Είναι μερικά από τα ωραιότερα σημεία που δεν πρέπει να χάσετε όσο βρίσκεστε στην Αθήνα για διακοπές.

Ο νομός Αττικής έχει πολλά ακόμα ενδιαφέροντα μέρη με σημαντικά μνημεία από την ελληνική ιστορία ιδιαίτερα των αρχαίων χρόνων. Αν λοιπόν είδατε όλα όσα επιθυμούσατε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μια περιήγηση στο νομό θα σας φέρει πιο κοντά σε ιστορικές περιοχές, όπως ο Μαραθώνας, όπου έγινε η φημισμένη μάχη. Εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε ένα μουσείο με ενδιαφέροντα ευρήματα. Ενα άλλο εξίσου σημαντικό μέρος είναι το Σούνιο, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το Ναό του Ποσειδώνα (5ος αιώνας π.Χ.) και να θυμηθείτε την τραγική ιστορία της επιστροφής του Θησέα, ατενίζοντας γεμάτοι δέος την υπέροχη θέα στη θάλασσα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε επίσης τους ναούς της Δήμητρας και της Αρτέμιδας, στην Ελευσίνα και τη Βραυρώνα, αντίστοιχα.

Στο νομό Αττικής βρίσκεται ο Πειραιάς, το πιο σημαντικό λιμάνι της Ελλάδας που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το κέντρο πολλών βιομηχανικών και ναυπηγικών εταιριών. Ο Πειραιάς έχει κρατήσει το χρώμα και το άρωμα μιας παλιάς εποχής στο προάστιο της Καστέλλας, το Δημοτικό Θέατρο και τον Τινάνειο Κήπο.

Στις περιηγήσεις σας στην Αττική οι επιρροές και τα σημάδια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι ορατά παντού. Παρ’ όλ’ αυτά, τουρισμός στην Αθήνα και την Αττική δε σημαίνει μόνο περιηγήσεις στ’ αξιοθέατα. Γνωρίζοντας τις διάφορες περιοχές θ’ ανακαλύψετε ότι έχουν πολλά περισσότερα να σας προσφέρουν από μια στάση στους αρχαιολογικούς χώρους, γι’ αυτό να είστε έτοιμοι για πρωτόγνωρες και συναρπαστικές εμπειρίες.

 
 
 
 
     
     
   
   
 
 
 
 
 
 
© United on line S.A.
Επικοινωνία:
 
Unique visitors