Ευρυτανία
  English Language
 
     
     
 

Ξενοδοχεία Ευρυτανία Ξενοδοχείο, Τουριστικές Πληροφορίες, Καρπενήσι, Κορυσχάδες, Βελούχι, Κρίκελλο, Διακοπές, Χάρτης Ευρυτανίας

 
     
   
 
         
Χάρτης Ευρυτανίας  
 Ευρυτανία
 Ευρυτανία
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Στην καρδιά της υπέροχης Ελλάδας, η προνομιακή περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας κυριαρχεί με μεγαλοπρέπεια κατακτώντας τους πάντες. Μεταξύ των ασύγκριτων νομών που συνθέτουν αυτό το θεϊκό κομμάτι γης, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα, ο νομός Ευρυτανίας θεωρείται ένας από τα πλέον υπέρλαμπρα κοσμήματα της ευρύτερης περιοχής. Προικισμένη με απόλυτη φυσική ομορφιά και σμιλεμένη με μοναδική χάρη, η παραδοσιακή και γραφική Ευρυτανία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις χειμερινές σας διακοπές, λόγω του ότι η ορεινή ομορφιά του τοπίου θα σας κόψει την ανάσα.

Ο νομός Ευρυτανίας, εγκατεστημένος στην καρδιά της Ελλάδας, συνορεύει βόρεια με το νομό Καρδίτσας, ανατολικά με το νομό Φθιώτιδας και νοτιοδυτικά με το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι κάτοικοι του νομού Ευρυτανίας είναι περίπου 24.300, ενώ υπάρχει καλό οδικό δίκτυο που συνδέει το νομό με τις γύρω περιοχές.

Ο νομός Ευρυτανίας, που μοιάζει να έχει δεχτεί ένα θεϊκό άγγιγμα, σφύζει από αμέτρητους γραφικούς οικισμούς μοναδικής ομορφιάς. Το γραφικό χωριό της Αγίας Τριάδας, το ορεινό χωριό της Δομνίτσας, το παραδοσιακό χωριό Κρίκελλο και το τουριστικό κέντρο Προυσσός στολίζουν το θεσπέσιο τοπίο με ένα ξεχωριστό τρόπο που είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει.

Παρόλα αυτά, ανάμεσα στους προαναφερθέντες οικισμούς, η πρωτεύουσα του νομού, το κοσμοπολίτικο και γραφικό Καρπενήσι προεξάρχει. Γεμάτο από έλατα, καστανιές και πεύκα, ο εξαιρετικός ακροβολισμένος οικισμός θεωρείται το ιδανικό χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας. Χτισμένο στις νότιες πλαγιές του βουνού Βελούχι, το Καρπενήσι διαθέτει ένα πολυσύχναστο χιονοδρομικό κέντρο και αρκετά οργανωμένα καταφύγια για τους λάτρεις της ορειβασίας.

Σε όλο τον αψεγάδιαστο νομό Ευρυτανίας θα μπορέσετε να απολαύσετε ποικίλα χειμερινά αθλήματα όπως σκι στο Βελούχι ή στην Καλιακούδα, πεζοπορία στη Χελιδώνα, rafting στον Αχελώο, καγιάκ στη λίμνη των Κρεμαστών και mountain bike στην Καλιακούδα. Μόλις γνωρίσετε το νομό Ευρυτανίας θα αντιληφθείτε το λόγο γιατί θεωρείται η "Ελβετία" της Ελλάδας. Εκτός απο τα χειμερινά αθλήματα, στο νομό θα βρείτε επίσης αμέτρητα αξιοθέατα, ενδιαφέροντα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιερά μοναστήρια και παλαιές εκκλησίες που αξίζει να επισκεφθείτε.

Η γοητεία της ελκυστικής Ευρυτανίας αυξάνεται συνεχώς, αλλά την ίδια στιγμή ο νομός παραμένει ανέγγιχτος, αδάμαστος και απάτητος, και αυτό είναι ένα στοιχέιο που θα σας μαγέψει.