Αθήνα | Αττική

Αθήνα Ψώνια & Αγορές | Ερμού, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Πλάκα, Κολωνάκι

Αττική | Εύβοια | Ευρυτανία | Φωκίδα | Βοιωτία


Ψώνια & Αγορές στην Αθήνα


Στην Αθήνα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταστημάτων που την καθιστούν ιδανική για αγορές. Στο Μοναστηράκι και την Πλάκα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης θα βρείτε πληθώρα τουριστικών καταστημάτων που κατακλύζουν τα πλακόστρωτα δρομάκια και διαθέτουν από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και σουβενίρ, μέχρι βιβλία μαγειρικής, σανδάλια, κοσμήματα, έργα τέχνης και αντίκες. Ένας περίπατος στα μαγαζάκια στο Μοναστηράκι είναι κάτι που προτιμούν και οι Αθηναίοι, ιδιαίτερα τα πρωινά της Κυριακής που σεργιανίζουν χαζεύοντας τις βιτρίνες και κάνοντας αγορές.


Εάν σας αρέσουν τα εμπορικά καταστήματα με επώνυμα ρούχα κάντε μια βόλτα στην αγορά της Ερμού, όπου θα βρείτε αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων, με ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, καλλυντικά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Εάν αναζητάτε μπουτίκ και διάσημους οίκους μόδας μπορείτε να επισκεφθείτε το Κολωνάκι. Έπειτα από μια ημέρα για ψώνια στην Αθήνα, μπορείτε να υποκύψετε σ’ έναν παγωμένο καφέ κι ένα σνακ σε μια από τις αμέτρητες καφετέριες και τα εστιατόρια που θα συναντήσετε.


Σε περίπτωση που βρίσκεστε στην Αθήνα τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο ή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ενδώστε στον πειρασμό να κάνετε τα ψώνια σας στην Αθήνα, καθώς οι μήνες αυτοί είναι περίοδοι εκπτώσεων και θα βρείτε συμφέρουσες προσφορές σε όλα τα εμπορικά καταστήματα.


Τα καταστήματα στην Αθήνα είναι κλειστά τις Εθνικές Εορτές και τις Κυριακές. Μπορείτε όμως να αγοράσετε τα σουβενίρ σας από το Μοναστηράκι, καθώς τα καταστήματα εκεί λειτουργούν και τις Κυριακές από τις 09:00 έως τις 23:00.

Ώρες Καταστημάτων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00
Τρίτη, Παρασκευή: 09:00 - 15:00 & 17:00 - 20:30

Οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα που βρίσκονται στην Ερμού, την Ομόνοια και άλλες περιοχές της Αθήνας είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 21:00 και το Σάββατο 09:00 - 18:00.