Βοιωτία
  English Language
 
     
     
 

Ξενοδοχεία Βοιωτία Ξενοδοχείο, Τουριστικές Πληροφορίες, Αράχωβα (Αράχοβα), Θήβα, Λιβαδειά, Διακοπές, Χάρτης Βοιωτίας

 
     
   
 
         
Χάρτης Βοιωτίας  
 Βοιωτία
 Βοιωτία
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 

ΒΟΙΩΤΙΑ

Η Βοιωτία, ο ανεκτίμητος θησαυρός της Στερεάς Ελλάδας, δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια ανάμεσα στις αναρίθμητες άλλες περιοχές της προικισμένης Ελλάδας. Ο ξεχωριστός νομός Βοιωτίας, εγκατεστημένος στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, συνορεύει με την Αττική ανατολικά και με τη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα δυτικά και βρέχεται απο τον Ευβοϊκό κόλπο βόρεια και απο τον Κορινθιακό κόλπο νότια. Ο νομός Βοιωτίας καλύπτει μεγάλη έκταση 1. και έχει 134.100 κατοίκους.

Το εξερευνητικό σας ταξίδι ανάμεσα στην αγνή φυσική ομορφιά, την αδάμαστη γη και τις απάτητες περιοχές, όπως επίσης και η περιπλάνησή σας ανάμεσα στις παραδοσιακές και γραφικές πόλεις, τα χωριά και τους οικισμούς που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το υπέροχο τοπίο, είναι βέβαιο πως θα σας εντυπωσιάσουν. Η θεσπέσια φυσική ομορφιά και οι μοναδικές ανθρώπινες δημιουργίες συνθέτουν την ακαταμάχητη γοητεία και την ασύγκριτη μοναδικότητα του νομού Βοιωτίας.

Η Λιβαδειά, η κοσμική πρωτεύουσα, θα είναι το σημείο εκκίνησης για ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον πολλά υποσχόμενο νομό Βοιωτίας. Η Θήβα, η Τανάγρα, η Χαιρώνεια, η Αλίαρτος, το Δίστομο είναι ορισμένοι απο τους οικισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε προκειμένου να θαυμάσετε την απόλυτη ομορφιά και την αρχαιολογική αξία όλου του νομού. Παρόλα αυτά, ο ασυναγώνιστος πόλος έλξης που έχει να παρουσιάσει ο νομός Βοιωτίας είναι ο διαβόητο οικισμός της Αράχωβας.

Η Αράχωβα είναι μια ορεινή κωμόπολη διάσημη για τα υφαντά της και την παραγωγή κρασιού. Χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, η Αράχωβα είναι ένας πολύ γραφικός οικισμός γεμάτος απο στενά ανηφορικά δρομάκια, πέτρινα σπίτια και συναρπαστική θέα στον κάμπο. Η Αράχωβα θεωρείται επίσης ένα απο τα πλέον ιδανικά θέρετρα για τις χειμερινές σας διακοπές λόγω του ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση απο τον Παρνασσό και έχει άμεση πρόσβαση στο πιο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Συνδυάζοντας ορεινούς αλλά και παραθαλάσσιους οικισμούς, ο νομός Βοιωτίας αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για να πραγματοποιήσετε τις χειμερινές ή καλοκαιρινές διακοπές που πάντα ονειρευόσασταν. Η σύνθεση υπεροχής που ο αψεγάδιαστος νομός Βοιωτίας προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, είναι βέβαιο πως θα αιχμαλωτίσει τη ματιά, την καρδιά και την ψυχή σας.

 
     
     
   
   
 
 
 
S