Αττική
  Greek Language
 
   
   
 

Αθήνα | Αξιοθέατα Αθήνας Αξιοθέατα Αττικής

 
   
   
     
 
Αξιοθέατα της Αθήνας και της Αττικής

Είτε φθάνετε στην Αθήνα για δουλειές, είτε κάνετε μια σύντομη στάση πριν ταξιδέψετε στα νησιά, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στ’ αξιοθέατα της Αθήνας και της Αττικής, τα οποία θα σας προκαλέσουν δέος καθώς βρίσκονται παντού και θα εμφανιστούν μπροστά σας- μερικές φορές όταν δεν το περιμένετε- σε κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Το γνωστότερο μνημείο της αρχαίας πόλης της Αθήνας είναι ο Παρθενώνας, ο μαρμάρινος ναός που δεσπόζει στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Η Ακρόπολη, εκτός από τον Παρθενώνα, περιλαμβάνει το Ερέχθειο, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα Προπύλαια. Στο νότιο τμήμα της Ακρόπολης βρίσκεται το έξοχο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Ασκληπιείο και άλλα μνημεία. Στους πρόποδες της Ακρόπολης βρίσκεται το συγκρότημα της Αρχαίας Αγοράς, το εμπορικό, πολιτικό και κοινωνικό κέντρο της Αρχαίας Αθήνας.

Άλλα αξιοθέατα εξέχουσας σημασίας στην Αθήνα είναι η Πνύκα, το Ολυμπιείο, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακαδημία Πλάτωνος και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο ανοικοδομήθηκε στους αρχαίους χρόνους και αναστηλώθηκε για να φιλοξενήσει τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Τα τρία νεοκλασικά κτίρια στην Οδό Πανεπιστημίου, η Βουλή με τους Εύζωνες και το Ζάππειο Μέγαρο αποτελούν θαυμάσια αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής των νεότερων χρόνων. Για να πάρετε μια γεύση από τη σύγχρονη Αθήνα αρκεί να επισκεφθείτε τους σταθμούς του μετρό, οι οποίοι είναι αξιοθαύμαστα επιτεύγματα της μοντέρνας τεχνολογίας, όπου μπορείτε να δείτε και αρχαιολογικά ευρύματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή των σταθμών.

Μάθετε για την ιστορία της Αθήνας μέσα από επισκέψεις στα εξαιρετικά μουσεία της. Το πιο εντυπωσιακό είναι το νέο Μουσείο της Ακρόπολης που κλέβει την παράσταση με τα αξεπέραστα εκθέματά του, όπως οι Καρυάτιδες, τα οποία στεγάζονται σ’ ένα ολοκαίνουργιο οικοδόμημα που χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και ξεχωρίζει για το άπλετο φυσικό φως που φωτίζει τα εκθέματα. Σας προτείνουμε επίσης να επισκεφθείτε μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, της Αρχαίας Αγοράς, το Ναυτικό, το Πολεμικό, το Βυζαντινής Τέχνης, το Λαογραφικό, το Νομισματικό, το μουσείο Μπενάκη, το Επιγραφικό, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη.

Κάντε έναν περίπατο στις παλιές, γραφικές γειτονιές της Αθήνας και θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Γνωρίστε την απίθανη ατμόσφαιρα του κέντρου της Αθήνας εξερευνώντας την Πλάκα, το Θησείο και την περιοχή του Ψυρή που βρίσκονται κάτω από την Ακρόπολη και σεργιανίστε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου με θέα τον Παρθενώνα, δίπλα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και το Θέατρο του Διονύσου.

Σας προτείνουμε ν’ αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να επισκεφθείτε θαυμάσια αξιοθέτατα της Αττικής, πολύ κοντά στην Αθήνα, όπως ο πολύ καλά διατηρημένος Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο που αποτελεί πραγματικό έργο τέχνης, ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας, αλλά και της Ελευσίνας.

 
 
 
 
     
     
   
   
 
 
 
 
 
 
© United on line S.A.
Επικοινωνία:
 
Unique visitors