Αττική
  Greek Language
 
   
   
 

Μετακινήσεις στην Αθήνα Συγκοινωνίες | Λεωφορεία, Ταξί, Μετρό, ΚΤΕΛ, Ακτοπλοϊκές Γραμμές από Πειραιά, Συγκοινωνίες Αττικής

 
   
   
     
 
Μετακινήσεις στην Αθήνα και το Νομό Αττικής

Η Αθήνα διαθέτει πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο συγκοινωνιών που ενώνει το κέντρο της πόλης με όλες τις γύρω περιοχές, κάνοντας τις μετακινήσεις από τη μια περιοχή στην άλλη εύκολες κι άνετες.

Το υπερσύγχρονο μετρό και ο προαστιακός σιδηρόδρομος επιταχύνουν και διευκολύνουν τις μετακινήσεις στην Αθήνα. Σ’ όλους τους σταθμούς του μετρό διατίθενται ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις τιμές, τα είδη των εισιτηρίων και τα δρομολόγια, αλλά και χάρτες με τους σταθμούς του μετρό. Για τις μετακινήσεις σας στην Αθήνα μπρείτε να επιλέξετε και το τραμ που έχει αφετηρία στην Πλατεία Συντάγματος και το Παλαιό Φάληρο και εκτελεί δρομολόγια προς τα νότια προάστια της Αθήνας. Μάλιστα κάθε Παρασκευή και Σάββατο το τραμ εκτελεί δρομολόγια όλο το 24ωρο.

Τα λεωφορεία αποτελούν διαδεδομένο μέσο συγκοινωνίας που συνδέουν όλες τις περιοχές της Αθήνας μεταξύ τους. Διατίθεται υπηρεσία μεταφοράς στο αεροδρόμιο με λεωφορεία που ξεκινούν από την Πλατεία Συντάγματος, από σταθμούς του μετρό και από σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ. Με το λεωφορείο 400, το οποίο έχει αφετηρία στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μπορείτε να περιηγηθείτε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας.

Εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, ένα άλλο δημοφιλές μέσο για τις μετακινήσεις σας είναι το ταξί, το οποίο στην Αθήνα είναι οικονομικότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τα ταξί στην Αθήνα έχουν κίτρινο χρώμα.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να ταξιδέψετε στα νησιά του Αιγαίου, θ’ αναχωρήσετε με πλοίο συμβατικό, high speed ή ιπτάμενο δελφίνι από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι του Πειραιά με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορείο ή ταξί και στο λιμάνι της Ραφήνας με λεωφορείο ή ταξί.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις και τις συγκοινωνίες στην Αθήνα και την ευρύτερη Αττική κάντε κλικ εδώ. Εάν προτιμάτε να περιηγηθείτε στην Αθήνα με μεγαλύτερη ανεξαρτησία, ακολουθώντας τους δικούς σας ρυθμούς κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

 
 
 
 
     
     
   
   
 
 
 
 
 
 
© United on line S.A.
Επικοινωνία:
 
Unique visitors