Αρκαδία
  English Language
 
     
 

Τρίπολη Αρκαδίας | Ξενοδοχεία, Τουριστικές Πληροφορίες Τρίπολη Αρκαδία

 
 

 

 
     
   
 
 

ΤΡΙΠΟΛΗ

Τρίπολη: Η ιστορική πρωτεύουσα της Αρκαδίας

Η ιστορική Τρίπολη είναι πρωτεύουσα του νομού Αρκαδίας, η οποία χάρη στην προνομιακή της τοποθεσία είναι η σημαντικότερη πόλη του νομού. Είναι χτισμένη σ' ένα γόνιμο οροπέδιο, σε υψόμετρο 655 μέτρων κι έχει περίπου 25.000 κατοίκους. Η Τρίπολη φιλοξενεί επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε πολλά από τα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σουίτες που διατίθενται, καθώς δεν αποτελεί μόνο προορισμό διακοπών αλλά και κέντρο επαγγελματικών δραστηριοτήτων.

Η Τρίπολη Αρκαδίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους το 1821 αποτελώντας στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο, τη γνωστή Τριπολιτσά. Στη σημερινή εποχή, η Τρίπολη είναι εμπορικό, γεωργικό και συγκοινωνιακό κέντρο της Πελοποννήσου και προσφέρει όλες τις απαιτούμενες σύγχρονες ανέσεις στους κατοίκους της. Συνδυάζει θαυμάσια καλοδιατηρημένα κτίρια νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με νεόκτιστες κατασκευές, μεγάλες πλατείες με ιστορικά μνημεία και παραδοσιακές εκκλησίες. Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε την Τρίπολη στην Αρκαδία σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και τα μουσεία της πόλης καθώς και στους γειτονικούς αρχαιολογικούς χώρους της Τεγέας και της Μαντίνειας, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα εκθέματα στο αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο και τα ερείπια του αρχαίου οικισμού, αντίστοιχα.

Η Τρίπολη Αρκαδίας είναι πασίγνωστη για τα πεντανόστιμα παραδοσιακά της πιάτα που περιέχουν κρεατικά κυρίως, όπως το στιφάδο, το κοκορέτσι και το αρνάκι σούβλας που συνδυάζονται εκπληκτικά με το εξαιρετικής ποιότητας κρασί Μαντίνειας. Άλλα φημισμένα τοπικά προϊόντα είναι το γιαούρτι και τα τυριά, οι ελιές, τα χειροποίητα γλυκά, το τοπικό λικέρ «Τίποτα» και πολλά άλλα που μπορείτε να γευθείτε κατά την παραμονή σας στην πόλη.