Αρκαδία
  English Language
 
     
 

Αρκαδία | Αξιοθέατα Νομού Αρκαδίας

 
 

 

 
     
   
 
 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξιοθέατα στην Αρκαδία

Η Αρκαδία διαθέτει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αξιοθέατων και θα πρέπει να την επισκεφθείτε πολλές φορές για να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα όλων των αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων της. Εκτός από τις φυσικές ομορφιές του νομού, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για να επισκεφθείτε την Αρκαδία, σας προτείνουμε να δείτε κάποια από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα.

Οι αρχαιολογικοί χώροι της Τεγέας και της Μαντίνειας είναι τοποθεσίες που συνιστούμε ανεπιφύλλακτα να δείτε. Δείτε τα λείψανα του Ελληνιστικού θεάτρου, μέρος της αγοράς και βωμούς στην Τεγέα, τα λουτρά και το βουλευτήριο, τα οποία χρονολογούνται από την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή εποχή, στη Μαντίνεια. Θα δείτε επίσης μέρη Βυζαντινών οικισμών καθώς και μωσαϊκά που διασώζονται μέσα σε εκκλησίες. Στην Τεγέα θα σας αποζημιώσει η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα δείτε εκθέματα των Ελληνιστικών, Γεωμετρικων κι Αρχαϊκών Χρόνων. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τρίπολης  περιέχει ενδιαφέροντα εκθέματα και το Πολεμικό Μουσείο είναι χωρισμένο σε τμήματα που αναφέρονται στις διάφορες εμπόλεμες περιόδους που ταλάνισαν το Ελληνικό Έθνος.

Ορισμένα από τα πολύ σημαντικά αξιοθέατα του Νομού Αρκαδίας είναι η πολυτελής έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού με τα εξαίρετα γλυπτά, τ' αγάλματα και τα μωσαϊκά με τα περίτεχνα σχέδια στον οικοσμό Εύα Άστρους, το υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, το Κάστρο που διασώζεται σε πολύ καλή κατάσταση στην Καρίταινα, δείγμα της γαλλικής αρχιτεκτονικής, η αρχαία πόλη στη Μεγαλόπολη και τη Λυκοσούρα με πλήθος από ερείπια της αρχαίας εποχής.

Οι πολυάριθμες εκκλησίες και μονές που βρίσκονται διάσπαρτες στο νομό αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία αξιοθεάτων της Αρκαδίας και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν με τη μοναδική παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους.

Ένας ενημερωμένος και λεπτομερής τουριστικός χάρτης της Αρκαδίας θα σας προσφέρει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επισκεφθείτε τ' αξιοθέατα του Νομού Αρκαδίας που σας ενδιαφέρουν.