Αρκαδία
  English Language
 
     
 

Αρκαδία | Νυχτερινή Ζωή, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Πανηγύρια στην Αρκαδία

 
 

 

 
     
   
 
 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νυχτερινή Ζωή & Εκδηλώσεις στην Αρκαδία

Αν επισκεφθείτε την Αρκαδία θα διαπιστώσετε ότι προσφέρεται κυρίως για στιγμές χαλάρωσης, καθώς ο αριθμός των μπαρ και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Παρ' όλα αυτά, τα μπαράκια που υπάρχουν είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικά ενώ μπορείτε να βρείτε και καφετέριες που είναι ανοιχτές από το πρωί για καφέ κι ελαφριά σνακ, ενώ όσο πλησιάζει το βράδυ η ένταση της μουσικής ανεβαίνει. Τέτοια μέρη υπάρχουν τόσο στους ορεινούς όσο και στους παραθαλάσιους οικισμούς.

Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού και προτιμάτε να συνδυάσετε τη βραδινή σας έξοδο μ' ένα πλούσιο δείπνο επιλέξτε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες ή κάποιο εστιατόριο, όπου θα γευθείτε τοπικές λιχουδιές και άλλες ελληνικές νοστιμιές. Στις παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας θα βρείτε ψαροταβέρνες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Η Τρίπολη, ως πρωτεύουσα του νομού, διαθέτει ευρύτερη γκάμα επιλογών για νυχτερινή διασκέδαση και φαγητό, δίνοντάς σας την ευκαιρία να περάσετε ευχάριστες βραδιές με φίλους ή με την οικογένειά σας.

Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις η Αρκαδία είναι ιδανικό μέρος, καθώς διοργανώνονται φεστιβάλ και πανηγύρια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθιστώντας κάθε γεγονός ευκαιρία για γλέντι. Αν βρεθείτε στην Τρίπολη την περίοδο του Πάσχα σας προτείνουμε να παραβρεθείτε στο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Άρεως, όπου θα διασκεδάσετε με τραγούδι και χορό και θα γευθείτε τον παραδοσιακό οβελία κι άλλα εδέσματα. Ο εορτασμός του Πάσχα είναι εντυπωσιακός και θεαματικός στην περιοχή του Λεωνιδίου, όπου οι κάτοικοι αφήνουν φωτισμένα αερόστατα ελεύθερα στον ουρανό.

Διάφορες εκδηλώσεις και πανηγύρια διοργανώνονται και στα χωριά με αφορμή την πλούσια ετήσια συγκομιδή και παραγωγή.  Οι γνωστότερες εκδηλώσεις είναι η γιορτή της μελιτζάνας στο Λεωνίδιο τον Ιούλιο, η τριήμερη γιορτή του κάστανου στα τέλη Οκτωβρίου, που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ου αιώνα, κι η γιορτή του τσοπάνη στο Περθώρι, Τριπόλεως τον Ιούλιο, όπου προσφέρεται κρέας και κρασί και γίνεται παραδοσιακό γλέντι. Τον Δεκαπενταύγουστο λαμβάνει χώρα ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια στην Αρκαδία, και συγκεκριμένα στην Επισκοπή της Τεγέας, το οποίο διαρκεί 10 ημέρες κι όπου θα βρείτε πληθώρα αγαθών και τοπικών προϊόντων.