Σκόπελος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

 

 
     
   
 
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τη Σκόπελο

Σκόπελος Η Σκόπελος σφύζει με πλούσια βλάστηση, απέραντες αμμουδιές, πευκόφυτες περιοχές και καταγάλανα νερά ενώ πολυάριθμοι υπέροχοι οικισμοί ολοκληρώνουν την ήδη εκπληκτική εικόνα. Επίσης, σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία και μοναδικές ανθρώπινες δημιουργίες συμπληρώνουν την ασύγκριτη γοητεία της Σκοπέλου .

Μόλις αντικρύσετε τη Σκόπελο, το ομώνυμο λιμάνι και πρωτεύουσα αυτού του ξεχωριστού νησιού, η παραδοσιακή ομορφιά της διατηρητέας πόλης και τα αναρίθμητα ενδιαφέροντα αξιοθέατα θα σας αιχμαλωτίσουν. Τα γραφικά παλιά σπίτια, τα πλακόστρωτα ανηφορικά δρομάκια, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και κατώφλια καθώς και το Ασκληπιείο στην περιοχή Αμπελική, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, οι αναρίθμητες εκκλησίες και τα ποικίλα μοναστήρια, το σπίτι του συγγραφέα Παύλου Νιρβάνα, οι λαξευτοί τάφοι στην περιοχή Σεντούκια, το λαογραφικό μουσείο και το φανταστικό σπήλαιο της Τρυπητής, είναι πραγματικά ασύγκριτα.

ΣκόπελοςΑυτή η ασυναγώνιστη ομορφιά απλώνεται σε όλο το νησί της Σκοπέλου , το οποίο σφύζει από αναρίθμητους οικισμούς που θεωρούνται ιδανικά θέρετρα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Ο Αγνώντας, το τρίτο όμορφο λιμάνι του νησιού, ο Στάφυλος, η γραφική περιοχή που καταλήγει σε μια πευκόφυτη χερσονησίδα με δύο όρμους, ο Πάνορμος, μια διάσημη αμμουδιά περιστοιχισμένη από καταπράσινους λόφους, η Γλώσσα, ο οικισμός που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, χτισμένος σε μια εύφορη πλαγιά, το Κλήμα, ένα κατάφυτο χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά προσφέροντας υπέροχη θέα και το Λουτράκι, το δεύτερο λιμάνι του νησιού, που κλείνεται από τα νησάκια Γλαρονήσι, Στρογγυλό, Παξιμάδα και Δασσιά, είναι ορισμένοι από τους ιδιαίτερους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Σκόπελο από τον Αγιο Κωνσταντίνο και το Βόλο με πλοίο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σκόπελο αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Σκιάθο, την Αλόννησο και τη Σκύρο, που είναι τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων, καθώς και τη Θεσσαλία, την Εύβοια και τη Θεσσαλονίκη.