Σκιάθος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

 

 
     
   
 
         
Χάρτης Σκιάθου  
 Σκιάθος
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
Η Σκιάθος θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για τις διακοπές σας καθώς είναι ένα πολυσύχναστο θέρετρο, ένα παραδοσιακό νησί και ένα όμορφο τοπίο. Η οργανωμένη τουριστική υποδομή, η νησιώτικη νοοτροπία και η φυσική ομορφιά του νησιού συνθέτουν μια ακαταμάχητη εικόνα έλξης που είναι βέβαιο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Η Σκιάθος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την ακτογραμμή της Εύβοιας και της Θεσσαλίας. Επιπροσθέτως, η Σκιάθος καλύπτει μια έκταση 48 τ. χλμ., έχει ακτογραμμή μήκους 44 χλμ και έχει περίπου 5.150 κατοίκους.

Η Σκιάθος σφύζει με πλούσια βλάστηση, εκτεταμένες αμμουδιές, πευκόφυτες περιοχές και κρυστάλλινα νερά ενώ πολυάριθμοι μαγευτικοί οικισμοί διάσπαρτοι ολόγυρα στο εντυπωσιακό τοπίο ομορφαίνουν το νησί με μοναδικό τρόπο. Ακόμη, ενδιαφέροντα αρχαιολογικά μνημεία και εκπληκτικές ανθρώπινες δημιουργίες ολοκληρώνουν την ασύγκριτη ομορφιά της Σκιάθου.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα της Σκιάθου, παρά την υψηλή τουριστική της ανάπτυξη, διατηρεί τη μοναδική της γραφικότητα. Η πευκόφυτη χερσονησίδα στην είσοδο του λιμανιού, η σημαντική λίμνη - υδροβιότοπος, τα ερείπια του Βενετσιάνικου κάστρου, τα ιστορικά μνημεία, τα νεοκλασικά κτίρια, οι εκκλησιές και τα μοναστήρια, τα μουσεία κ.τ.λ. είναι τα κύρια αξιοθέατα της πρωτεύουσας.

Περιπλανώμενοι στη Σκιάθο θα συναντήσετε την Καναπίτσα , ένα καταπράσινο οικισμό προικισμένο με μαγικές παραλίες που αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Επίσης, ένας ακόμη υπέροχος οικισμός της Σκιάθου είναι οι Κουκουναριές , μια διάσημη περιοχή όπου τα πεύκα και κουκουναριές που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας σμίγουν με τη θάλασσα. Αφήστε τον εαυτό σας να μαγευτεί από τη Σκιάθο, το πάντα γοητευτικό νησί...