Αλόννησος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

 

 
     
   
 
         
Χάρτης Αλόνησσου  
 Αλόννησος
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
Η Αλόννησος είναι ένα ξεχωριστό νησί προικισμένο με μοναδική φυσική ομορφιά, καθώς σφύζει από μυστηριώσεις θαλάσσιες σπηλιές, απέραντες αμμουδιές, αναζωογονητικές κατάφυτες περιοχές και κρυστάλλινα νερά. Παρόλα αυτά, εκτός από τα φυσικά της τοπία, η Αλόννησος διαθέτει υπέροχες ανθρώπινες δημιοργίες, όπως παραδοσιακά σπίτια, πολλές εκκλησιές και μοναστήρια καθώς και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που καλύπτονται από το πέπλο της μοναδικής νησιώτικης νοοτροπίας.

Η Αλόννησος, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του συμπλέγματος των Σποράδων, στην καρδιά του Αιγαίου, απέναντι από τις ακτές της Εύβοιας και της Θεσσαλίας, καλύπτει μια έκταση 64 τ. χλμ., έχει ακτογραμμή 64 χλμ και έχει περίπου 3.000 κατοίκους.

Η Αλόννησος είναι κυρίως γνωστή για το εκπληκτικό θαλάσσιο πάρκο, το πρώτο στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ζώων, προσφέροντάς τους ένα παράδεισο επάνω στη γη. Επίσης, η Αλόννησος, όντας ένα μοναχικό νησί με φυσικές ομορφιές, θεωρείται ιδανικό θέρετρο για να συνδυάσετε ήσυχες διακοπές κοντά στη φύση.

Η Αλόννησος ή Χώρα, η οποία είναι η παλιά πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι χτισμένη σε λόφο σε απόσταση 20 λεπτών από το λιμάνι. Το Πατητήρι, το νέο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, το οποίο είναι μια πόλη που έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα, είναι ένα πολυσύχναστο θέρετρο που σφύζει με τουρισμό. Ακόμη, το Βότση, ένας νέος οικισμός με πυκνή βλάστηση και όμορφες αμμουδιές, η Στενή Βάλα, μια διάσημη περιοχή με αραξοβόλι αλλά και τα περιβάλλοντα νησάκια, αξίζουν σίγουρα να τα επισκεφθείτε.

Εάν ενδιαφέρεστε να περάσετε τις διακοπές σας στην καρδιά ενός γαλήνιου και φυσικού περιβάλλοντος επισκεφθείτε την Αλόννησο προκειμένου να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία.