Σκόπελος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

 

 
     
   
 
         
Χάρτης Σκοπέλου  
 Σκόπελος
 Σκόπελος
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
Η Σκόπελος, το νησί του στάφυλου, αποτελεί ένα μοναδικό τοπίο γεμάτο ελαιώνες, οπωροφόρα δέντρα και κυρίως αμπελώνες. Επιπροσθέτως, υπέροχες αμμουδιές περιτριγυρισμένες από πευκόφυτους λόφους, διάσπαρτα νησάκια, εκκλησιές και μοναστήρια αλλά και ιστορικές τοποθεσίες, συνθέτουν μια απαράμιλλη εικόνα που θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή. Η Σκόπελος είναι το ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές σας.

Η Σκόπελος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, το οποίο βρίσκεται απέναντι από την ακτογραμμή της Εύβοιας και της Θεσσαλίας. Επιπροσθέτως, η Σκόπελος καλύπτει μια έκταση 95 τ. χλμ., έχει ακτογραμμή μήκους 67 χλμ και έχει περίπου 4.700 κατοίκους.

Η Σκόπελος, η ομώνυμη πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι μια όμορφη πόλη, πυκνοδομημένη, με βαθιές ρίζες στην ιστορία. Δίπατα και τρίπατα παραδοσιακά σπίτια με ανθισμένα κατώφλια και ποικίλες εκκλησιές, όλα χτισμένα σε ανηφορικά δρομάκια, θα σας οδηγήσουν στην ακρόπολη της αρχαίας Πεπαρήθου με την εκπληκτική θέα και το κάστρο. Από την καρδιά της πόλης θα κατέβετε στα σκαλιά και θα καταλήξετε στη χαρακτηριστική εκκλησία της Παναγιάς και το παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων.

Πέρα από την πρωτεύουσα της Σκοπέλου, όλοι οι οικισμοί του νησιού έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέοι και για το λόγο αυτό διατηρούν την εντυπωσιακή τους γραφικότητα. Περιπλανώμενοι στο πολλά υποσχόμενο νησί της Σκοπέλου θα συναντήσετε τον Αγνώντα, το Στάφυλο, τον Πάνορμο, τη Γλώσσα, το Κλήμα, το Λουτράκι, οι οποίοι είναι ορισμένοι από τους οικισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε προκειμένου να θαυμάσετε την ατελείωτη ομορφιά της Σκοπέλου.

Αφεθείτε στο μεθυστικό κλίμα της Σκοπέλου, το νησί του κρασιού.