Σκιάθος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

 

 
     
   
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

ΣκιάθοςΚαθώς θα μπαίνετε στο λιμάνι της Σκιάθου η χαρακτηριστική πευκόφυτη χερσονησίδα με τα ερείπια του Βενετσιάνικου οχυρού και τα νεοκλασσικά κτίρια του παλαιού σχολείου θα σας καλωσορίσουν.

Απλωμένη από το παραδοσιακό λιμάνι μέχρι τους κυματιστούς λόφους, η πόλη της Σκιάθου, παρά την τεράστια τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών, διατηρεί ανέγγιχτη τη μοναδική γραφικότητά της. Το επιβλητικό κάστρο , το παλαιό καρνάγιο, η σημαντική λίμνη - υδροβιότοπος, οι πολλές εκκλησιές και τα μοναστήρια, τα ιστορικά μνημεία, ολοκληρώνουν το όμορφο προφίλ της πόλης της Σκιάθου.

Αυτή η ομορφιά όμως δεν σταματά στην πόλη αλλά εξαπλώνεται σε όλο το νησί της Σκιάθου, το οποίο σφύζει από αναρίθμητους οικισμούς που θεωρούνται ιδανικά θέρετρα για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Το χωριό Καναπίτσα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Σκιάθου, είναι ένας κατάφυτος οικισμός προικισμένος με φανταστικές παραλίες που είναι βέβαιο πως θα σας εντυπωσιάσουν.

Επιπροσθέτως, το όμορφο χωριό Κουκουναριές είναι ένας διάσημος οικισμός όπου τα πεύκα και οι κουκουναριές που είναι φυτεμένες κατά μήκος της παραλίας σμίγουν με τη θάλασσα. Τέλος, οι παραλίες Βασιλιάς, Αχλαδιές, Βρωμόλιμνος, Κολιός, Τρούλλος, Μάραθα, Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Κράσσας, Νικοτσάρα, Λαλάρια, Μέγας Γιαλός αλλά και το νησάκι Μεγάλη Τσουγκριά, αξίζουν να τα επισκεφθείτε.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στη Σκιάθο από τον Αγιο Κωνσταντίνο, από το Βόλο και από την Κύμη με πλοίο, ενώ από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορείτε να πάτε με αεροπλάνο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Σκιάθο αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκύρο, που είναι τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος των Κυκλάδων.