Εύβοια
  English Language
 
     
     
 

Εύβοια Διακοπές, Ταξιδιωτικές Πληροφορίες, Αξιοθέατα Εύβοιας, Παραλίες, Ακτοπλοικά Δρομολόγια προς Εύβοια

 
     
   
 
   
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την Εύβοια

Η Εύβοια είναι ένα υπέροχο νησί καθώς και μια εκπληκτική ηπειρωτική περιοχή την ίδια στιγμή. Καταλαμβάνοντας μια ιδιαιτέρως προνομιακή γεωγραφική θέση, εφόσον έχει εύκολη πρόσβαση από πολλά σημεία της ακτογραμμής της, θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για τις διακοπές σας. Βρισκόμενη σε κοντινή απόσταση από τα κεντρικά λιμάνια της χώρας θεωρείται επίσης ένα ιδανικό θέρετρο για μακροχρόνιες διακοπές αλλά και για μια σύντομη εκδρομή.

Προικισμένη με εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, η Εύβοια σφύζει από καταπράσινα δάση, ποτάμια και ρεματιές, εκτεταμένες παραλίες και ιαματικά λουτρά που είναι διάσπαρτα σε όλους τους υπέροχους οικισμούς. Εκεί, οι φιλόξενοι κάτοικοι με τη μοναδική νοοτροπία θα περιμένουν να σας καλωσορίσουν. Επιπροσθέτως, τα ιστορικά μνημεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα ολοκληρώνουν τη γοητεία της Εύβοιας.

Η Χαλκίδα, πρωτεύουσα καθώς και διοικητικό, μορφωτικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Εύβοιας, είναι μια πόλη με ενδιαφέροντα χαρακτήρα και ξεχωριστή ομορφιά. Το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας , η διάσημη γέφυρα, οι εκκλησίες, το φρούριο Κάνηθος και τα όμορφα κτίρια συνθέτουν το κάλλος της. Παρόλα αυτά, εκτός από τη Χαλκίδα, η Εύβοια είναι γεμάτη αναρίθμητους οικισμούς που αποτελούν ιδανικά τουριστικά θέρετρα. Η περιοχή της Αιδηψού με τα γνωστά ιαματικά λουτρά, οι γραφικοί και ιστορικοί οικισμοί Κάρυστος και Πολιτικά, τα κατάφυτα και παραδοσιακά χωριά Κύμη και Στύρα, τα φυσικά τοπία της Ερέτριας και της Λίμνης Ευβοίας , τα πολυσύχναστα θέρετρα Πευκί και Ωρεοί, τα γραφικά χωριά Αγία Αννα, Αλμυροπόταμος, Ανω Βάθεια, Βασιλικά, Γούβες, Γιαλτρά, Λιχάδα, Νέα Στύρα, Ροβιές, Στενή Δίρφυς, Στρόπωνες κ.λ.π. είναι βέβαιο πως θα σας μαγέψουν.

Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Εύβοια από τη Ραφήνα, την Αγία Μαρίνα, την Αρκίτσα, τη Γλύφα και τον Ορωπό με πλοίο, ενώ από την Αθήνα και τον Πειραιά μπορείτε να ταξιδέψετε με λεωφορείο ή τρένο. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Εύβοια αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε πολλές περιοχές της Στερεάς και της Θεσσαλίας καθώς και το σύμπλεγμα των Σποράδων.