Αργολίδα
  English Language
 
     
 

Αργολίδα | Νυχτερινή Ζωή, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Πανηγύρια στην Αργολίδα

 
     
     
   
 
 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νυχτερινή Ζωή & Εκδηλώσεις στην Αργολίδα

Ο νομός Αργολίδας διαθέτει μεγάλη γκάμα χώρων διασκέδασης κι εστίασης. Η νυχτερινή ζωή στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα της Αργολίδας, είναι πολύ έντονη, με μπαρ και κλαμπ για όλα τα γούστα. Θα βρείτε χώρους διασκέδασης στα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, όπως το Τολό, το Άργος, την Ερμιόνη, την Αρχαία Επίδαυρο, την Κόστα και το Πόρτο Χέλι. Ο νομός ξεχυλίζει από γραφικές ταβέρνες κι εστιατόρια, όπου μπορείτε να γευθείτε τις παραδοσιακές λιχουδιές της Αργολίδας, όπως κόκορα με χυλοπίτες, γίδα βραστή, πιάτα με φρέσκα θαλασσινά, ζυμαρικά με θαλασσινά κ.ά.

Για μια 'γεύση' των τοπικών εθίμων της Αργολίδας, σας προτείνουμε να παραβρεθείτε σε κάποια από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα πανηγύρια ή φεστιβάλ που διοργανώνονται. Η Ερμιόνη φιλοξενεί τη γιορτή των ψαράδων την Καθαρά Δευτέρα, ενώ η Νέα Κίος φημίζεται για τα Κούλουμα, όπου προσφέρονται νηστίσιμα και κρασί στους παρευρισκόμενους. Το φεστιβάλ της Θερμησίας στις 25 Μαρτίου περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το "Κάψιμο του Ιούδα" είναι ένα έθιμο που τηρείται στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στη Νέα Κίο γίνεται το "Κάψιμο του Βαραββά" τη Μεγάλη Παρασκευή.

Το Ναύπλιο διοργανώνει το ετήσιο καλοκαιρινό Μουσικό Φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες απ' ολόκληρο τον κόσμο. Τους καλοκαιρινούς μήνες διεξάγονται θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις στο Φεστιβάλ Άργους. Στην Επίδαυρο, μπορείτε να παραστείτε στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου, ενώ το πανηγύρι του Σωτήρος λαμβάνει χώρα στις 6 Αυγούστου στην παραλία της Νέας Επιδαύρου. Στη Νέα Κίο γίνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Μικρασιάτικα" και "Κιανά", τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αντίστοιχα. Τον Σεπτέμβριο σας προτείνουμε να πάτε στη γιορτή "Τράτα" στο Τολό και στη γιορτή κρασιού στο Καρακάσι, περιοχή που φημίζεται για τα κρασιά της.