Χίος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Χίος Διακοπές Χίος Ταξίδια, Ταξιδιωτικές Πληροφορίες, Αξιοθέατα, Παραλίες Χίου, Αεροπορικά, Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια προς Χίο

 
     
   
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τη Χίο

Χίος Καθώς θα μπαίνετε στο λιμάνι της Χίου είναι αδιαμφισβήτητο πως η μυρωδιά της μαστίχας που πλανιέται στον αέρα θα σας μεθύσει, ενώ την ίδια στιγμή η παραδοσιακή και γραφική πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, η οποία διατηρεί ακόμη την αυθεντική αρχοντιά της καθώς είναι γεμάτη από παλαιά αρχοντικά, θα σας καλωσορίσει στο νησί της Χίου.

Περιπλανώμενοι στην πόλη θα συναντήσετε το κάστρο, τη μητρόπολη, την εκκλησία του Αγίου Ισίδωρου, το πνευματικό κέντρο Ομήρειο, τη βιβλιοθήκη του Κοραή, την πινακοθήκη, το δημοτικό πάρκο, τους μύλους και το αρχαιολογικό μουσείο, τα οποία είναι τα κύρια αξιοθέατα της πόλης της Χίου.

ΧίοςΠεριδιαβαίνοντας τη Χίο, εκτός από την ομώνυμη πρωτεύουσα, θα συναντήσετε αναρίθμητους ακόμη οικισμούς εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς καθώς και άλλα ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Εκθαμβωτικές παραλίες, αναζωογονητικά πευκόφυτα δάση, μεσαιωνικά χωριά, αρχοντικά και αρχαιολογικά ευρήματα συνθέτουν το πολυποίκιλο προφίλ του προικισμένου νησιού της Χίου. Επίσης, οι φιλόξενοι και φιλικοί κάτοικοι με τη νησιώτικη νοοτροπία θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή σας στη Χίο είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον Ανάβατο, μία περιοχή μοναδικής ομορφιάς, γεμάτη από ιστορία, τέχνη και μύθους. Το Πυργί είναι ένας ακόμη οικισμός που είναι διάσημος για τα σκαλίσματα που στολίζουν τις προσόψεις των σπιτιών καθώς και τις περίεργες σκεπές. Τα Αγιάσματα είναι μία ακόμη περιοχή που θα πρέπει να δείτε καθώς σφύζει από ιαματικά νερά.

Τα Μεστά, το μεσαιωνικό χωριό, είναι ένας υπέροχα διατηρημένος οικισμός που θεωρείται πρότυπο αμυντικής αρχιτεκτονικής. Οι Καρυές, ένα χωριό με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά, είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα λόφο προσφέροντας όμορφη θέα στην πρωτεύουσα. Τα Καρδάμυλα, η Νένητα, η Καλαμωτή, τα θυμιανά, ο Καρφάς, ο Βολισσός, ο Βροντάδος, το Αγιο Γάλα και η Σιδηρούντα αξίζουν επίσης να τα επισκεφθείτε.

ΧίοςΜπορείτε να ταξιδέψετε στο νησί της Χίου, το οποίο θεωρείται ως ένα ιδανικό θέρετρο για τις διακοπές σας, είτε με πλοίο από το Πειραιά είτε με αεροπλάνο από την Αθήνα. Από τη Χίο μπορείτε ακόμη να επισκεφθείτε τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο, ενώ με πλοίο μπορείτε να επισκεφθείτε, εκτός από τη Λέσβο και τη Θεσσαλονίκη, τη Λήμνο, τη Σάμο, τις Οινούσσες, τα Ψαρά, τη Σύρο, την Κω, τη Ρόδο, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και το Βόλο.