Λέσβος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Λέσβος Ξενοδοχεία Λέσβος Ξενοδοχείο, Διαμονή στη Μυτιλήνη Τουριστικές Πληροφορίες, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Χάρτης Λέσβου

 
     
   
 
         
Χάρτης Λέσβου  
Λέσβος
 Λέσβος
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
link to a separate domain: εταιρικός διακομιστής
 
     
 
Online Κράτηση!Απέραντοι ελαιώνες, εκτεταμένα πευκοδάση, ατελείωτες παραλίες και το υπέροχο απολιθωμένο δάσος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Λέσβου. Επιπροσθέτως, η αρχαιολογική και ιστορική κληρονομιά, η οποία αντανακλάται στα μοναδικά ευρήματα, αποτελεί το στοιχείο που ολοκληρώνει το ενδιαφέρον προφίλ του νησιού της Λέσβου.

Το νησί της Λέσβου ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος και απέχει ελάχιστα από την Τούρκικη ακτογραμμή. Το νησί της Λέσβου έχει έκταση 1.630 τ. χλμ., έχει ακτογραμμή 370 χλμ και έχει περίπου 105.000 κατοίκους.

Η Μυτιλήνη, πρωτεύουσα του νησιού, είναι απλωμένη σε επτά λόφους , ενώ το κάστρο στην κορυφή του πευκώνα, τα αρχοντικά κατά μήκος της προκυμαίας και η εκκλησία του Αγίου Θεράποντα στο κέντρο ξεχωρίζουν, μαγεύοντας τον επισκέπτη. Η Μυτιλήνη, μια πόλη με ενδιαφέρουσα αρχαία ιστορία είναι χωρισμένη στην παλιά και τη νέα πόλη. Η παλιά πόλη είναι μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με στενά δρομάκια και γραφικά σπίτια, ενώ η νέα πόλη αποτελείται από όμορφες γειτονιές με κομψά αρχοντικά.

Παρόλα αυτά, η ομορφιά αυτού του νησιού δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο της πρωτεύουσας. Η Λέσβος σφύζει με αναρίθμητους οικισμούς μοναδικού ενδιαφέροντος και απίστευτης γοητείας. Η γραφική κωμόπολη της Ερεσού, το εμπορικό κέντρο της Καλλονής, ο παραδοσιακός οικισμός Μανταμάδος, το ιστορικό χωριό Μήθυμνα, η μεγαλύτερη κωμόπολη Πλωμάρι, το ηφαιστειογενές Σίγρι, το παραλιακό χωριό Πέτρα, ο κατάφυτος οικισμός Παππάδος, το παραδοσιακό χωριό Μόρια, η γραφική κωμόπολη Αγιάσος, είναι ορισμένοι από τους συναρπαστικούς προορισμούς που θα συναντήσετε στο νησί της Λέσβου.

Επισκεφθείτε το πολλά υποσχόμενο νησί της Λέσβου και απολαύστε τις διακοπές σας σε ένα φυσικό περιβάλλον μεγάλου ιστορικού ενδιαφέροντος .