Χίος
  Αγγλικά / English
 
     
     
 

Χίος Ξενοδοχεία στη Χίο Ξενοδοχείο, Τουριστικές Πληροφορίες, Διαμονή, Χάρτης Χίου

 
     
   
 
         
Χάρτης Χίου  
 Χίος
 Χίος
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
Η Χίος ανήκει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και βρίσκεται νότια της Λέσβου. Καλύπτει μια έκταση 842 τ. χλμ. και απέχει 153 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Είναι το μυρωδάτο νησί της μαστίχας, ένα ιστορικό νησί με μεσαιωνικά χωριά, βυζαντινά αρχοντικά και μοναστήρια και αρχαία μνημεία. Ενα νησί που μας χάρισε πολλές σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και που είναι γνωστό για τα πανηγύρια του γεμάτα με παράδοση, ιστορία και πολιτισμό.

Το νησί πρωτοκατοικήθηκε τη Νεολιθική Εποχή, περίπου το 4000 π.Χ και σύμφωνα με τη μυθολογία πήρε το όνομά του από το Χίο, το γιο του Ποσειδώνα ή του Ωκεανού. Αυτό το νησί, που θεωρείται επίσης ότι είναι η γενέτειρα του Ομήρου, παρουσίασε μεγάλη άνθηση κατά το 18ο αιώνα.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χίος ή Χώρα, που είναι επίσης το κυριότερο λιμάνι του νησιου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα όμορφα κτίρια, να περιπλανηθεί στους πολυσύχναστους δρόμους, στην αγορά, στο λιμάνι ή την πλατεία και να περάσει από το βυζαντινό Κάστρο, που στεγάζει και το μαρμάρινο τάφο του Καρά Αλή. Αλλα ενδιαφέροντα σημεία στην πρωτεύουσα είναι η Βιβλιοθήκη Κοραή, το Αρχαιολογικό Μουσείο και διάφορες άλλες πολιτιστικές εκθέσεις.

Σκορπισμένα σε όλο το νησί, βρίσκονται μεσαιωνικά χωριά, πολλά από τα οποία είναι εξαιρετικά κτισμένα, όπως το Πυργί, μια αρχιτεκτονική ζωγραφιά. Οι κάτοικοι των χωριών, έμποροι και φιλόσοφοι συγχρόνως, είναι φημισμένοι για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους. Θα ζήσετε υπέροχες στιγμές ταξιδεύοντας στα χωριά Ανεμώνα, Καμποχωρα, Βολισσός, Βροντάδος, Καρφάς, Καρδάμυλα, Μεστά, Καρυές και Καλαμωτή.

Η Χίος είναι πλούσια σε φυσικές ομορφιές και το ποικιλόμορφο τοπίο της, την καθιστά παράδεισο για τους λάτρεις των σπορ. Μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι σας και άλλα θαλάσσια σπορ στις καθαρές παραλίες της στην Αγία Μαρκέλα, στα Λιμιά, στην Κώμη, στην Καλλιμασιά, στο Λιλικά και στον Εμπορειό.

Το νησί αυτό είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν οικογενειακές διακοπές όλο το χρόνο, όσους αναζητούν ένα οικολογικό ταξίδι στη φύση της Ελλάδας και όσους θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την Ελλάδα σε μια επίσκεψη. Η Χίος είναι γεμάτη με όλα αυτά που θα κάνουν τις διακοπές σας μια υπέροχη εμπειρία. Θα συντροφεύσει τις πιο όμορφες εμπειρίες σας με μια ωραία μυρωδιά, να τριγυρνά μαζί σας στον αέρα.