Θεσσαλονίκη
  Αγγλικά / English
 
     
 

Θεσσαλονίκη Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Τουριστικές Πληροφορίες, Χάρτης Θεσσαλονίκης

 
     
   
     
 
         
Χάρτης Θεσσαλονίκης  
Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
  ΔΙΑΜΟΝΗ:

     
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
* : link προς εταιρικό διακομιστή
 
     
 
Ο διάσημος νομός Θεσσαλονίκης σφύζει από πολυποίκιλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, εντυπωσιακές φυσικές περιοχές και οικισμούς, φιλόξενους κατοίκους με μοναδική νοοτροπία και έναν αξιοζήλευτο τρόπο ζωής που είναι βέβαιο πως θα σας εντυπωσιάσει.

Ο νομός Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανήκει στο ευρύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Κεντρικής Μακεδονίας, συνορεύει με τους νομούς Κιλκίς και Σερρών βόρεια και βορειοανατολικά, με τους νομούς Ημαθίας και Πέλλας ανατολικά, με τη Χαλκιδική νότια και νοτιοανατολικά, ενώ νότια βρέχεται από το Θερμαϊκό Κόλπο και ανατολικά από το Στρυμονικό Κόλπο. Ο νομός Θεσσαλονίκης έχει περίπου 950.000 κατοίκους.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσα του νομού, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Προικισμένη από την ιστορία και τη φύση, όντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα και οργανωμένη πόλη, στη Θεσσαλονίκη θα βρείτε ότι ζητήσετε, από αρχαιολογικά ευρήματα, μέχρι παραθεριστικά θέρετρα και ατελείωτα κέντρα διασκέδασης κάθε είδους. Ο επιβλητικός Λευκός Πύργος στην παραλία του Θερμαϊκού, η υπέροχη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ο κυκλικός ναός Ροτόντα, η ιστορική περιοχή Λαδάδικα, η οποία μετατράπηκε σε συγκρότημα κέντρων διασκέδασης, είναι ορισμένα μόνο από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα αυτής της πολλά υποσχόμενης πόλης.

Σε όλο το νομό, εκτός από την πόλη της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε ακόμη αναρίθμητους όμορφους οικισμούς. Το Πανόραμα, ακροβολισμένο στις πλαγιές του Χορτιάτη, αποτελεί μια υπέροχη πολιτεία με εκπληκτικές βίλες, πλούσια βλάστηση και ανεπανάληπτη θέα. Η Περαία, ένα παραθαλάσσιο καλοκαιρινό θέρετρο, ο Σταυρός, ένα παράκτιο ειδυλλιακό χωριό με πλατάνια, τρεχούμενα νερά και φανταστική θέα, η Αγία Τριάδα, ένα από τα πιο οργανωμένα τουριστικά θέρετρα, ο πολυσύχναστος παραθαλάσσιος οικισμός Ασπροβάλτα κ.τ.λ. είναι ιδανικοί προορισμοί για τις διακοπές σας.

Η Θεσσαλονίκη, ένας από τους πιο προικισμένους νομούς της Ελλάδας, αξίζει σίγουρα να τον επισκεφθείτε.