Καβάλα
& Θάσος
  Αγγλικά / English
 
     
 

Καβάλα Ξενοδοχεία, Θάσος Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Χάρτης Καβάλας & Θάσου

 
     
   
     
 
Χάρτης Καβάλας, Μακεδονία  
Καβάλα, Μακεδονία
Θάσος, Μακεδονία
 
   
   
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
* : link προς εταιρικό διακομιστή
 
     
 
KΑΒΑΛΑ

Ο νομός Καβάλας είναι ένας από τους πιο οργανωμένους νομούς της χώρας, με εξαιρετική τουριστική υποδομή τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για  χειμερινές αποδράσεις. Οι γραφικοί οικισμοί, η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, τα φυσικά τοπία, οι ιστορικοί χώροι και οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας μαγέψουν. Ο νομός Καβάλας ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, συνορεύει βόρεια με τη Δράμα, ανατολικά με την Ξάνθη, δυτικά με τις Σέρρες και νότια με το Στρυμονικό κόλπο και τον κόλπο της Καβάλας και έχει 136.000 κατοίκους.

Η Καβάλα, πρωτεύουσα και λιμάνι του ομώνυμου νομού, είναι μια εξαιρετικά γραφική πόλη με έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το μεσαιωνικό κάστρο, οι παλαιές καπναποθήκες, το δημαρχείο, η δημοτική βιβλιοθήκη, το δημοτικό μουσείο, το τούρκικο κτίριο Ιμαρέτ, το παλαιό υδραγωγείο Καμάρες, οι συνοικία Παναγιά στην παλιά πόλη, οι εκκλησίες της Παναγίας και του Αγίου Παντελεήμονα, το μοναστήρι Αγιος Σύλλας και οι αμμόλοφοι στην περιοχή της Νέας Περάμου είναι ορισμένα από τα αξιοθέατα της υπέροχης πόλης της Καβάλας.

Κατά την περιήγησή σας στο νομό Καβάλας, θα συναντήσετε την όμορφη κωμόπολη της Ελευθερούπολης, το γραφικό ψαροχώρι της Κεραμωτής, το φιλήσυχο παραθαλάσσιο χωριό των Λουτρών Ελευθέρων και το κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Νέας Ηρακλίτσας, με την εντυπωσιακή παραλία της. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τους παραλιακούς οικισμούς της Νέας Καρβάλης και Νέας Περάμου, καθώς και τη γραφική κωμόπολη της Χρυσούπολης. Παρόλα αυτά το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο του νομού είναι ο ιστορικός και αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων με το μουσείο του, αλλά και το υπέροχο όρος Παγγαίο, ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, οργανωμένο με καταφύγια και χιονοδρομικό κέντρο. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων βρίσκεται το βαπτιστήριο της Ληδίας, όπου βαπτίστηκε η πρώτη Ευρωπαΐα Χριστιανή. Αδράξτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε το νομό Καβάλας για να γνωρίσετε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες στην Ελλάδα.

ΘΑΣΟΣ

Στη νοτιοανατολική πλευρά του κόλπου της Καβάλας βρίσκεται η Θάσος, ένα υπέροχο νησιώτικο θέρετρο της Μακεδονίας, το οποίο έχει έκταση 380 τ. χλμ., ακτογραμμή 115 χλμ και περίπου 13.500 κατοίκους. Στο νησί της Θάσου, το οποίο έχει οργανωμένη τουριστική υποδομή, θα βρείτε ορεινά και παραλιακά τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς καθώς και κοσμοπολίτικους αλλά και φιλήσυχους οικισμούς που θα σας εντυπωσιάσουν. Η Θάσος ή Λιμένας, η πρωτεύουσα, είναι μια γραφική πολιτεία με άσπρα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές και τη διάσημη αρχαία πόλη. Ο Θεολόγος, ένα από τα παλαιότερα και πιο όμορφα χωριά, η Παναγιά, η παλαιά, παραδοσιακή πρωτεύουσα, ο Ποτός, ένα από τα πλέον καταπληκτικά θέρετρα, είναι ορισμένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.