Σέρρες
  Αγγλικά / English
 
     
 

Ξενοδοχεία Σέρρες Ξενοδοχείο, Τουριστικές Πληροφορίες, Διακοπές, Χάρτης Σερρών

 
     
   
     
 
Χάρτης Σερρών, Μακεδονία  
Σέρρες, Μακεδονία
 
 
   
   
united-hellas.com links image of arrow
 
     
 
Οι Σέρρες, ένας νομός προικισμένος με εξαιρετική φυσική ομορφιά, μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους και εντυπωσιακά ιστορικά μνημεία, θεωρείται το ιδανικό μέρος για τις διακοπές σας, ειδικά κατά τη διάρκεια τη χειμερινής περιόδου. Οι Σέρρες, ένας ιδιαίτερα ανεπτυγμένος τουριστικά νομός, προσελκύει πολλούς τουρίστες, λόγω των, μεταξύ άλλων, σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο.

Ο νομός Σερρών ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ανατολικής Μακεδονίας, και συνορεύει βόρεια με τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, ανατολικά με το νομό Δράμας, νοτιοανατολικά με το νομό Καβάλας και δυτικά με τους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. Εχει περίπου 193.000 κατοίκους.

Οι Σέρρες, πρωτεύουσα του νομού, είναι μια σύγχρονη πόλη και το εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Παρόλα αυτά, παραμένει ένας ενδιαφέρον προορισμός καθώς σφύζει από αρχαιολογικούς χώρους, γραφικές εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακά χωριά, μουσεία, φυσικά τοπία και το χιονοδρομικό κέντρο Βροντούς.

Περιπλανώμενοι στο νομό Σερρών θα συναντήσετε ποικίλους όμορφους οικισμούς. Η Αγία Ελένη, ένα χωριό διάσημο για τα "Αναστενάρια", η Αλιστράτη, μία κωμόπολη με ένα μαγευτικό σπήλαιο και ένα εντυπωσιακό φαράγγι καθώς και το χωριό Αμφίπολη που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης της Αμφίπολης. Επίσης, το καπνοχώρι Γάζωρος, το χωριό Κερκίνη, κοντά στην ομώνυμη λίμνη, το χωριό Μονοκκλησιά, γνωστό για τα παραδοσιακά έθιμά του, το τουριστικό θέρετρο Νέα Κερδίλια, η αγροτική κωμόπολη Νέος Σκοπός, η γεωργοκτηνοτροφική περιοχή της Νιγρίτας και η όμορφη ακριτική πόλη Σιδηρόκαστρο, σίγουρα αξίζουν να τα επισκεφθείτε.