Φωκίδα
  English Language
 
     
     
 

Δελφοί Φωκίδας | Τουριστικός Οδηγός Δελφών, Μουσείο Δελφών, Μαντείο, Φωκίδα

 
     
   
 
   
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τους Δελφούς

Δελφοί, ΦωκίδαΣτα μέσα του 19ου αιώνα ένα μυστικό κρυμμένο για εκατοντάδες χρόνια μέσα στην αγκαλιά δύο τεράστιων βράχων, πού ονομάζονταν «Φαιδριάδες», άρχισε σιγά σιγά να αποκαλύπτεται, καθώς οι ανασκαφές έφεραν στο φως την αρχαία πόλη των Δελφών.

Σε υψόμετρο 750 μέτρων, πάνω από τα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού κόλπου και την κοιλάδα του Πλειστού και κάτω από τον Παρνασσό, το κέντρο του κόσμου, όπως το θεωρούσαν στα αρχαία χρόνια, μας έδωσε μια ιδέα για την παλιά του λάμψη.

Η Γαλλική σχολή Αρχαιολογίας αντίκρισε απίστευτα ευρήματα, ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα και των γύρω κτισμάτων, που ήταν γνωστά σαν το μαντείο των Δελφών. Στην τοποθεσία υπήρχαν επίσης, το θέατρο, η ιερή πηγή Κασταλία, μικρότερα κτίσματα που περιλάμβαναν τους θησαυρούς από τις πόλεις - κράτη της αρχαίας Ελλάδας, το Γυμνάσιο και ο ναός της Αθηνάς Προναίας.

Μυθολογία
Οι Δελφοί δημιουργήθηκαν από τον αρχαίο θεό Απόλλωνα, το θεό της κάθαρσης, αυτόν που ηρεμούσε τις άγριες διαθέσεις, σαν ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να τον λατρέψουν. Αφού σκότωσε το δράκοντα Πύθωνα, που φύλαγε το μαντείο της Γης, έφτιαξε το ιερό στους Δελφούς και έβαλε ιερείς για να τελούν τις λειτουργίες.