Ηράκλειο
  Aγγλικά / English
 
     
     
 

Τουριστικός Οδηγός Ηράκλειο Κρήτη - Ηράκλειο Διακοπές, Ταξίδια, Πληροφορίες για τον Νομό Ηρακλείου Κρήτης

 
     
   
 
     
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Νομός ΗρακλείουΟ νομός Ηρακλείου, δεύτερος από δεξιά, έχει έκταση 2.011 τ.χλμ. και βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου. Είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος νομός της Κρήτης και η πρωτεύουσά του, η πόλη του Ηρακλείου, είναι η πρωτεύουσα του νησιού.

Αλλες αναπτυγμένες πόλεις και χωριά είναι η Αγία Πελαγία, τα Μάλια, η Χερσόνησος, ένα πολύ καλά οργανωμένο τουριστικό θέρετρο, οι Επάνω Αρχανές, η Νέα Αλικαρνασσός, οι Μοίρες και η Αγία Βαρβάρα. Το κλίμα του νομού είναι πολύ καλό με ηλιοφάνεια τις περισσότερες μέρες του χρόνου.

Υπάρχουν διάφορα βουνά με την οροσειρά Δίκτη και τον Κόφινα, τα πιο σημαντικά και επίσης μερικές πεδιάδες. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα από πολλά καταστήματα της πρωτεύουσας και άλλων αναπτυγμένων τουριστικά χωριών ή μπορείτε να μετακινηθείτε με τα λεωφορεία από όλα τα μέρη του νομού.

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

Νομός ΗρακλείουΟ νομός Ηρακλείου έχει πολλές σαγηνευτικές τοποθεσίες, ιδανικές για λάτρεις της φύσης. Εντυπωσιακά σπήλαια όπως οι Καμάρες στο Ζάρο και χωριά με χρυσαφένιες αμμουδιές όπως οι Καλοί Λιμένες παρουσιάζουν θαυμαστές εικόνες, φτιαγμένες από τη φύση και το χρόνο.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές περιοχές για ορειβασία και πεζοπορία και διάφορα θερινά θέρετρα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσιο σκι ή wind surfing. Διάθεση για περιπέτεια και επιθυμία για εξερεύνηση είναι τα μόνα που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε την ομορφιά του νομού Ηρακλείου.